?>

Turkish Fashion Fabrics Show Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Bursa’nın tekstil sektöründeki tasarım, kalite ve ürün çeşitliliğinde ulaştığı potansiyelini dünyaya tanıtmak amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık organizasyonuyla hayata geçirilen Turkish Fashion Fabrics Show Giysilik Kumaş ve Aksesuarları Fuarı kapılarını açtı. Sektörün önemli buluşmasında 50’ye yakın ülkeden 200’den fazla alıcı Bursalı firmalar ile işbirliği masasında bir araya geldi.

Ekonomi - 8 ay önce

Bursa’nın tekstil sektöründeki tasarım, kalite ve ürün çeşitliliğinde ulaştığı potansiyelini dünyaya tanıtmak amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık organizasyonuyla hayata geçirilen Turkish Fashion Fabrics Show Giysilik Kumaş ve Aksesuarları Fuarı kapılarını açtı. Sektörün önemli buluşmasında 50’ye yakın ülkeden 200’den fazla alıcı Bursalı firmalar ile işbirliği masasında bir araya geldi.

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, sektörlerin ihracat odaklı büyümesine yeni fuarcılık organizasyonlarıyla sürdürüyor. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sektör liderlerini bir araya getiren fuar, 30 Nisan Çarşamba gününe kadar sektör profesyonellerini ağırlayacak. Kumaş, iplik ve tekstil aksesuarları alanında faaliyet gösteren yerli üreticileri buluşturan fuarın ilk gününde BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTSO yönetim kurulu ve divan üyeleri fuarda stant açan firmaları ziyaret etti.

200’den fazla yabancı ikili iş görüşmesi gerçekleştiriyor

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuarın 13.’sünü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zor bir dönemden geçen tekstil sektörünün ihracatının artırılması yönünde BTSO tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten İsmail Kuş, "Üyelerimizin dış ticaret hacmini artırmaya yönelik farklı organizasyonlarla devam ediyoruz. Bugün de tekstil alanında yeni bir fuarın kapılarını açtık. Tekstil alanındaki üreticilerimizi ve yabancı alıcıları fuarımızda bir araya getirdik. Fuara 50’ye yakın ülkeden 200’ü aşkın yabancı alıcı ziyaret ediyor. Önümüzdeki dönemde fuardaki görüşmelerin firmalarımıza yeni ihracat kapıları açacağına ve nefes aldıracağına inanıyorum. Sektörümüze hayırlı olsun." dedi.

"Tekstilde Bursa önemli bir güce sahip"

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, tekstil sektörünün Bursa’nın en güçlü olduğu alanlardan birisi olduğunu ifade ederek, "BTSO üyesi firmalarımızın ihracat pazarlarını güçlendirmesi ve dış ticaretini artırması büyük önem taşıyor. Bursa Textile Show olarak bildiğiniz fuarımız artık Turkish Fashion Fabrics Show kısa adıyla TFF Show markasıyla yoluna devam ediyor. Önemli alıcıları ağırlayan fuarımızın sektörümüzün ihracatına güç katacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Trend alanı ve seminerler önemli bir deneyim sunuyor

Bu yıl fuarı zenginleştiren önemli bir unsur da trend alanları ve seminer programları oldu.

"Path to Change - Değişime Giden Yol" teması etrafında şekillenen trend alanlarında firmalar, 2026 İlkbahar-Yaz sezonuna yön verecek kumaş koleksiyonlarını tanıttı. Döngüsel moda, akıllı tekstiller ve tekstilde dijital sanat gibi yenilikçi konuları ele alındığı seminerlerde birbirinden önemli konuşmacılar yer alıyor. Hem ziyaretçilere hem de katılımcılara tasarım ve trendlerin ön planda olduğu iş odaklı bir deneyim sunan fuar, 30 Nisan 2025 Çarşamba gününe kadar iş profesyonellerini ağırlayacak.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Kurban Bayramı Tarihleri Belli Oldu

2025-04-27 12:46 - Diyarbakır

Konya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2025-04-26 10:19 - Güncel

Vali Çelik trafik kazasında yaralanan vatandaşları ziyaret etti

2025-04-23 01:12 - Güncel

Tekirdağ’da doğalgaz arama kuyusunda gaz kaçağı

2025-04-26 01:23 - Asayiş

Aynı ot, farklı fiyat: Diyarbakır’da 300 TL, Batman’da 10 bin TL

2025-04-23 00:07 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden dünya çapında başarı

2025-04-23 00:00 - Diyarbakır

Deprem Gelmeden Önce Alınması Gereken Önlemler

2025-04-24 00:16 - Diyarbakır

Dizilerde rol alıyorlar, doğum günleri kutlanıyor: İşte Mardin’in efsane atları

2025-04-23 00:13 - Bölge

Diyarbakır’da Arkeoloji ve Kültür Buluştu

2025-04-22 00:11 - Diyarbakır

AK Parti'nin Emektar İsmi Enver Çiftçi Hayatını Kaybetti

2025-04-22 10:27 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Öksüt Madencilik’in Sosyal Etki Projelerine 2025’te 14 Uluslararası Ödül

11:02 - Ekonomi

"Tapuda satışlar 3 milyonu geçti"

10:36 - Ekonomi

Çukurova'da pırasa hasadı başladı

10:17 - Ekonomi

İzmir’in verimli tarım arazilerinde ’yeşil altın’ hasadı

16:06 - Ekonomi

Valilik yaptı, belediye bozdu

10:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır