?>

Yarıyıl tatili "şenlikli" olacak

2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken hem eğlenceli hem de sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle eğitim verilmek amacıyla 13-16 Ocak tarihleri ​​arasında "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenleniyor.

Eğitim - 11 ay önce

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla geçen yıl okullarda dönem bitimi öncesindeki son haftalarda kültürel ve sportif faaliyetlere katılmalarını teşvik etmek amacıyla "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" uygulaması hayata geçirilmişti.
Bu yılki olaylar akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif gelişmelerle bütüncül yaklaşımla odağa alan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bütünleşik şekilde güncellendi.
13-16 Ocak'ta "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında düzenlenecek etkinlikler, eğitimlerle sağlanan kaynaklardan oluşan heyet organize edilecek.
Etkinliklerin bütününde, Bakanlıkça e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünde "merkezî etkinlik" olarak tanımlandı. Okullar, "Sosyal Etkinlik Giriş Ekranı/Merkezi Etkinlikler" bölümünde bu etkinliklere katılma etkinliği gerçekleştiren öğrenci/öğrencilerin kayıt modülü işleyecek. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne yapılan veri girişleri, sosyal etkinlik içerikli karnelerinde yer alacak.
Bilgi yarışmalarından yetenek paylaşım saatine, hitabet oyunlarından sergilere, sosyal sorumluluk çalışmalarından, belgesel ve animasyon gösterilerine birçok etkinliğe yer verilen planlamalarla ilgili hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlanıyor.

Etkinlikler öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edilebilir

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun güncellenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu"nda, gün gün metin planlaması yer aldı.
Okullar, programdaki yer alan etkinliklerin gününü değiştirebilmekle birlikte aktiviteyi okul ve çevre şartlarına göre belirleyecek. Faaliyet haftası yürütme heyeti, örnek olaylare ek olarak pek çok oyun ve etkinlik öğrencisi, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edebilme.
Faaliyet haftasının planlaması şu şekilde:

13 Ocak Pazartesi:

Yetenek Paylaşımı Saati: Gönüllü öğretmen ve organizasyonlar, ilgi gösteren bölümlerde atölye çalışmaları, sunumlar veya söyleşiler düzenleyecek. İçerikler, okul ve müfredat dışı düzenlemelerin yapılması.
Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Münazara": öğrenciler, sınıf içinde hitabetlerini yayınladıkları oyunlardan biri olan münazara yapabilecekler.
Bilgi Yarışması: Her okul kendi bilgi yarışması için sorular ve cevaplar hazırlayacak. Yarışmalar aynı saatte, her sınıfta gerçekleştirilecek.

14 Ocak Salı:

Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Öğrenciler, çeşitli meslek gruplarından uzman oyuncuların yer aldığı etkinliklere katılabilecekler.
Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Roller Tartışıyor": öğrenciler, "roller tartışıyor" etkinliğinde bir konu üzerine tartışma yapacaklar.
Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynanacağı serbest zaman etkinliği planlanacak. Temel eğitim kurumu için MEB'in "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" dijital kitabı düzenleniyor.

15 Ocak Çarşamba:

Bir Fikrim Var Saati: öğrenciler, dünya ve toplumsal toplu bilgi alışverişi yaparak kendi sorumluluklarını tartışacaklar.
Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Hitabet Yarışı": Sınıftaki yarışlar arasında, "hitabet yarışı" düzenlenecek.
Belgesel ve Animasyon Gösterimi: Öğretmenler ve okul idaresi tarafından yaş düzeyine uygun belgesel veya animasyonlar gösterilecek.

16 Ocak Perşembe:

İyiliği Paylaş Saati: öğrenciler, onların bir iyiliği paylaşarak iyilik yapma çeşitlilik üzerine konuşacak.
Dilimizin Zenginlikleri-Kelime Oyunları: Her sınıf düzeyinde "kelime oyunları" düzenlenecektir.
Sergi: Dönem boyunca yapılan çalışmalar, dergi ve gazete tasarımları, fotoğraf veya resim kulüplerinin çalışmalarından oluşan sergiler açılacak.
Öğrenciler, 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecekler. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin başlangıç ​​ilkokul 1.sınıflarda ise karne yerine sosyal-duygusal öğrenme becerileri içeren "gelişim raporları" uygulamasına geçilecek. 
Haftanın Öne Çıkanları

Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

2025-01-05 17:05 - Güncel

Denize düşen karaca yeniden doğaya salındı

2025-01-05 16:50 - Güncel

Çanakkale’de bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-07 14:51 - Güncel

Tüketiciyi aldatan reklamlara ceza verildi

2025-01-09 19:20 - Ekonomi

17 ilde PKK/KCK operasyonu: 65 gözaltı

2025-01-07 11:36 - Asayiş

Teknokent Koleji, teknoloji ve eğitimle geleceği şekillendiriyor

2025-01-05 12:47 - Güncel

Lübnan Başbakanı Şam'a resmi ziyarette bulunacak

2025-01-08 04:05 - Dünya

Gazze Destek Çadırı'nda nöbet devam ediyor

2025-01-06 13:40 - Güncel

İlahiyatçı Ezer: Aile kurumu, batı ve iç tehditlerle sarsılıyor

2025-01-06 13:51 - Güncel

Şam Havalimanı uluslararası seferlere açıldı

2025-01-07 17:42 - Dünya

İlgili Haberler

Hakkari’de Temel Kayak Eğitimleri Başladı: Mersin ve Şanlıurfa’dan Kampçılar Katılıyor

15:21 - Eğitim

Aydıntepe’de ÇEDES Etkinliğiyle Öğrenciler Çevre Bilinci Kazandı

11:34 - Eğitim

BŞEÜ’de eğitim programında ilk sertifikalar verildi

10:35 - Eğitim

Öğrencilere yurtdışı ve kariyer fırsatları eğitimi verildi

10:41 - Eğitim

Kitap okuma etkinliğine Kaymakam Öztürk’ten destek

10:41 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır