Diyarbakır Silvan karayolu üç yol mevkiinde karpuz satan Erdal Cınaklı, sabahın erken saatlerinde tezgahını kurup, gece geç saatlere kadar çalışarak çocuklarının rızkını kazanıyor. Sezonluk olarak en fazla 5 ay burada tezgah açtığını belirten Cınaklı, müşteri memnuniyeti için en iyi karpuz ve kavunu getirmeye özen gösterdiğini ifade ediyor.

İTTİHADUL ULEMA 9'uncu alimler buluşması düzenliyor İTTİHADUL ULEMA 9'uncu alimler buluşması düzenliyor

40 derece sıcaklıkta, arabaların geçişi ve tozla birlikte çalışmanın zorluklarına rağmen işini sürdürdüğünü belirten Cınaklı, "Çalışmazsak olmuyor. Elimden geldiği kadar iyi karpuz getiriyorum. Çevreden giden geri gelemez, bu yüzden kötü mal satmak istemiyorum. Müşterilere sıkıntı olmasın diye en iyi malları satmak istiyorum. Burada en fazla 5 ay çalışıyorum çünkü karpuzun sezonu İran’dan başlar, sonra Adana ve en sonunda Diyarbakır’a gelir. 40 derece sıcak altında para kazanmak zor. Sabah 07.30, 08.00 gibi gelip akşam karanlık basınca tezgahı kapatıyoruz. Eve gidene kadar saat 21.00 veya 22.00’yi buluyor. Mecburuz, bir kişi yorgunlukla ancak yetiştirebiliyorum" diye konuştu.

Kaynak: MEHMET SIDDIK BİLGE