Dicle Elektrik, teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden devam ederek "Köstebek" ve "Makaralı Aydınlatma Direği" projelerini hayata geçirdi. Bu yenilikçi projeler, kaçak elektrik kullanımını önlerken karbon salınımını da minimum seviyeye indiriyor. Şirket, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanındaki bu çalışmalarıyla sektörde öncü bir rol oynuyor.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Ar-Ge çalışmaları hakkında, "60’tan fazla nitelikli projeyle enerji verimliliğini artırıyor ve güvenliği sağlıyoruz. Hizmet bölgemizde sürdürülebilir bir altyapı kurmayı ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz," dedi.

Arvas, özellikle "Makaralı Aydınlatma Direği" projesi ile karbon salınımının azaltılmasına ve arızaların hızlı çözülmesine vurgu yaptı. Ayrıca, "Köstebek" projesiyle yeraltı şebekelerinde kaçak elektrik kullanımının önüne geçilerek enerji kayıplarının büyük ölçüde minimize edildiğini belirtti.

Dicle Elektrik, 2017 yılında kurduğu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge merkezi ile yerli ve milli çözümler geliştirmeye devam ediyor. Bu merkezde geliştirilen projelerle, 2013 yılında %80 olan kaçak oranı, 2024 yılı itibarıyla %42 seviyelerine düşürüldü.

Diyarbakırlı Rojin Kaybının 8. Gününde Diyarbakırlı Rojin Kaybının 8. Gününde

Karbon Ayak İzini Azaltan Projeler Dicle Elektrik’in "Makaralı Aydınlatma Direği" projesi ile her 100 kilometrede %30 oranında karbon ayak izi azaltılıyor. Proje, iş kazalarını önlerken çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor. Şirketin diğer önemli Ar-Ge projelerinden biri olan "Köstebek" ise akıllı sayaçlardan elde edilen verilerle kaçak elektrik kullanımını tespit ediyor ve enerji kaybını en aza indiriyor.

Kaynak: İHA