Sigarayı bıraktıran alışkanlık: Tesbih Sigarayı bıraktıran alışkanlık: Tesbih

Diyarbakır'ın simgesi haline gelen ünlü karpuzlar, 28 Eylül’de düzenlenecek yarışmada ağırlıklarıyla şampiyonluk için sahneye çıkacak. Dicle Nehri kıyısındaki kumlu topraklarda, güvercin gübresi kullanılarak büyük emeklerle yetiştirilen Diyarbakır karpuzları, kentin önemli tarımsal ürünlerinden biri olarak tanıtılıyor.

Hasadı yapılan karpuzlar, merkez Yenişehir ilçesindeki Et ve Süt Kurumu’na getirilerek yetkililer tarafından tartıldı. Tartılan karpuzlar, daha sonra soğuk hava depolarında muhafaza edildi. Yarışmaya katılacak 25 kilogram ve üzerindeki 64 karpuz, 28 Eylül'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenecek etkinlikte şampiyonluk için yarışacak.

Kaynak: Haber Merkezi