Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan ve zengin C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiren mandalina, Diyarbakır'da manav tezgahlarında yerini almaya başladı. Uzmanlar, mandalinanın yalnızca C vitaminiyle değil, aynı zamanda antioksidanlar, lifler ve potasyum açısından da zengin olduğunu, bu sayede sindirim sağlığını destekleyip kan şekerini dengelediğini, cilt sağlığına fayda sağlarken stresi de azalttığını belirtiyor. Sonbahar döneminde Diyarbakır'da da yoğun talep gören mandalina, kış aylarına geçişin habercisi olarak pazarlarda ilgi görüyor.

Diyarbakır Tezgahlarında Kışın Habercisi (3)

Diyarbakır’da Sonbahar Mevsiminde Sağlıklı beslenme ipuçları Diyarbakır’da Sonbahar Mevsiminde Sağlıklı beslenme ipuçları

"Çok aşeren müşterilerimiz tercih ediyor"

Mersin, Hatay, Alanya ve İzmir’de yetişen mandalinaların Diyarbakır’da satışa sunulduğunu ifade eden Bismil'in deneyimli manavcılarından Nezir Kartal, mandalina sezonunun başladığını dile getirerek, “Mandalina yeni yeni tezgaha inmeye başladı. Henüz biraz ekşi olsa da tüketmesi keyifli. Kış meyvelerinin yavaş yavaş gelmesi, kış mevsiminin yaklaştığını gösteriyor. Mandalina yaklaşık 10 gündür tezgahlarda. Şu an daha çok aşeren müşterilerimiz tercih ediyor fakat 10 güne kadar tadı tatlanmaya başlar ve herkesin tüketebileceği hale gelir. Fiyatlar uygun, mandalinanın kilosu 50 TL’den başlıyor. Yerli üretim olan bu mandalina, ilk olarak Mersin’den gelir, sonbaharda ise Hatay ve İzmir’den ürünler devam eder. Kış boyunca manavlarda bulunmaya devam edecek. Özellikle İzmir mandalinası iri kabuğu, bol suyu ve damakta bıraktığı özel lezzetiyle öne çıkar, o da zamanı geldiğinde tezgahlarda olacak” dedi.

Diyarbakır Tezgahlarında Kışın Habercisi (1)

Muhabir: UĞUR ERSİN