Diyarbakır’ı ziyaret eden bir turist, şehrin kültürel ve tarihi güzelliklerine hayran kaldığını ancak vegan olduğu için yiyecek bulmakta zorluk yaşadığını ifade etti.

Turist, Diyarbakır’ın geleneksel mutfağında et ve kebap ürünlerinin yoğunlukta olduğunu belirterek, “Diyarbakır çok güzel bir şehir ama aç kaldım. Ben et yemiyorum. Her yerde ciğer kebap var. Benim için uygun bir yiyecek bulmak gerçekten zor” şeklinde konuştu.

Meyan Şerbeti yerini Şalgama bıraktı Meyan Şerbeti yerini Şalgama bıraktı

Kentte, özellikle et içermeyen ve vegan beslenme alışkanlıklarına uygun seçeneklerin az olduğunu söyleyen turist, izleynleri güldürdü. Vegan turistler için alternatiflerin artırılması gerektiğini vurgulayan ziyaretçi, yine de Diyarbakır’ın misafirperverliği ve tarihi dokusundan etkilendiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: MEHMET SIDDIK BİLGE