Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği Diyarbakır ciğeri, yalnızca yerli halkın değil, aynı zamanda şehri ziyaret eden turistlerin de vazgeçilmezi haline geldi. Turistler, Diyarbakır’a geldiklerinde mutlaka ciğer yemeden ayrılmadıklarını belirtiyorlar.
Ciğer tüketim saatleri genellikle sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde yoğunlaşıyor. Sabah saatlerinde, bazı insanlar ciğeri kahvaltıda tüketirken, akşam saatlerinde ise arkadaş gruplarının bir araya gelerek eğlenceli bir aktivite olarak gördükleri ciğer, çerez niyetine yeniliyor. Birçok kişi, ciğerin sabah kahvaltısında yenebileceğini ifade ederken, diğerleri akşam arkadaş buluşmalarında tercih ettiklerini dile getiriyor.
Diyarbakır’ın bol acılı soslu ciğeri, hem yerli halk hem de turistler tarafından sevilerek tüketilmeye devam ediyor. Şehrin lezzet kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan ciğer, her geçen gün daha fazla kişi tarafından keşfedilmeye devam ediyor.