Dicle’de öğrenciler çalışmalarını sergiledi Dicle’de öğrenciler çalışmalarını sergiledi

Diyarbakır, yüzyıllardır karpuz denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri olmuştur. Ancak bu sefer tezgahlar, alışılmışın dışında bir lezzetle dolup taşıyor. İran karpuzu, boyutuyla, tadıyla ve rengiyle Diyarbakırlıların dikkatini çekiyor.

Özellikle yaz mevsimi boyunca tazelik ve lezzet vadeden Diyarbakır karpuzlarının hasadı beklenirken, şimdiden İran karpuzlarıyla şehirde bir tat dalgası oluşmuş durumda.

Ancak, Diyarbakır karpuzu denildiğinde akla gelen o eşsiz tat, hala bekleniyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, buğday tarlalarının arasında yetişen yerli karpuzlar, şehre özgü lezzetiyle tekrar tezgahlarda yerini alacak. Bu bekleyişe rağmen, İran karpuzlarıyla şehirde bir tat keşfi yaşanıyor.

Kaynak: FIRAT KARAHAN