Diyarbakır’da sabahları en çok tercih edilen Diyarbakır kahvaltısının merkezinde, sıcak ve kıtır tandır ekmeği yer alıyor. Geleneksel tandır fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu ekmek, kahvaltının en önemli unsurlarından biri. Kendi başına bir lezzet olarak tüketilen tandır ekmeği, aynı zamanda diğer kahvaltı bileşenleriyle mükemmel bir uyum sağlıyor.

Bismil tren garı ne zaman açıldı? İlk tren seferi ne zaman yapıldı? Bismil tren garı ne zaman açıldı? İlk tren seferi ne zaman yapıldı?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden otlu peynir çeşitli yöresel otlar ve baharatlarla zenginleştirilmiş, taze ve aromatik tadıyla dikkat çekiyor. Yine kahvaltıda sıklıkla karşılaşılan kavurma, kuzu etinden yapılan ve taş fırınlarda ağır ağır pişirilen bir et yemeği olarak öne çıkıyor. Cevizli sucuk da kahvaltı sofralarına farklı bir dokunuş katıyor

Diyarbakır kahvaltısının bir diğer önemli parçası menengiç kahvesi. Menengiç bitkisinin meyvelerinin kavrulup öğütülmesiyle hazırlanan bu kahve, kendine has lezzeti ve yumuşak içimiyle kahvaltı sonrası keyifli bir içecek seçeneği sunuyor.

Şehirde kahvaltı sadece bir yemek deneyimi değil, aynı zamanda bir sosyal etkinlik olarak da değerlendiriliyor. buradaki geniş sofralarda aileler ve arkadaşlar bir araya gelerek lezzetin tadını çıkarıyor. Yerel halk kadar turistlerin de ilgi odağı haline gelen meşhur kahvaltı,  şehri ziyaret edenlerin damak zevkine hitap ediyor. Aynı zamanda mutfağın derinliklerini keşfetmelerini de  sağlıyor.

Kaynak: BERİVAN KILIÇ