Diyarbakır’a ait tescilli Burma Kadayıfı, evde yapması zor olsa da bu tarifle kadayıf tatlısı hazırlamak mümkün.
Diyarbakır Burma Kadayıfı, dışarıda satın alıp tüketilen bir tatlı olsa da, evde de yapılması mümkün. Elbette, orijinal Burma Kadayıfı kadar kolay olmasa da, bu tarifle kadayıf tatlısını evde hazırlayabilirsiniz.
İşte evde kadayıf yapmak için basit tarif:
Malzemeler:
- 500 gram tel kadayıf
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbet için:
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Tarif:
- İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
- Kadayıfları derin bir kaba aktarın.
- Tereyağını eritip, eritilen yağı kadayıflara yavaşça ekleyin ve karıştırın.
- Yuvarlak bir fırın tepsisine kadayıfların yarısını yerleştirip, üzerine ceviz veya fındık serpin.
- Kadayıfların geri kalan yarısını üzerine ekleyin ve iyice sıkıştırarak düzleştirin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Servis ederken üzerine ceviz ya da fındık serpiştirerek sunum yapın.
Bu tarifle, Diyarbakır'ın meşhur Burma Kadayıfına benzer lezzetli bir kadayıf tatlısı yapabilirsiniz.
Muhabir: CENGİZ ARSLAN