Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Kent Meydanı Parkı ve Kurtuluş Camii yanında düzenlenen Yöresel Lezzetler Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, yöresel lezzetlerini sergileyerek misafirlere sundu. 

Erzurum'un Tescilli Cağ Kebabı Diyarbakır'da! (3)

Fuarda Erzurum’dan katılan Kosor Cağ Kebabı Zinciri’nin sahibi Serdar Konak, Erzurum’un tescilli Oltu Cağ Kebabı’nı tanıttı. Diyarbakır Olay Gazetesi’ne konuşan Konak, "Konak Kosor Cağ Kebapları’nın sahibiyiz. Ardahan, Kars, Göle ve Şenkaya’da toplam dört şubemiz var. Erzurum’dan buraya gelerek yöremize ait lezzetleri Diyarbakır halkıyla buluşturuyoruz. Kuzu etinden hazırlanan cağ kebabımızı, tuz, soğan ve karabiber ile marine ediyor, ardından odun ateşinde pişiriyoruz" dedi. 

Diyarbakır'da Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman başlıyor: İşte Tarihler! Diyarbakır'da Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman başlıyor: İşte Tarihler!

Erzurum'un Tescilli Cağ Kebabı Diyarbakır'da! (1)Serdar Konak, Diyarbakır halkını yöresel lezzetleri tatmak için fuara davet ederek, "Tüm Diyarbakır halkını bu eşsiz lezzetleri deneyimlemeye bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Erzurum'un Tescilli Cağ Kebabı Diyarbakır'da! (5)

Fuar, farklı illerden gelen pek çok katılımcının sunduğu yöresel ürünler ile Diyarbakır’da gastronomi kültürüne renk kattı.

Erzurum'un Tescilli Cağ Kebabı Diyarbakır'da! (4)

Muhabir: NAZLİYA DEĞER ENEZ