Afganistan'dan BM'nin ateşkes kararını veto eden ABD'nin tutumuna tepki

Afganistan'dan BM'nin ateşkes kararını veto eden ABD'nin tutumuna tepki

Afganistan İslam Emirliği, Cuma günü BMGK'nin Gazze için ateşkes çağrısında bulunan kararını veto eden ABD'yi kınayarak, "Veto kararı ABD'yi, Gazze'de devam eden zulümlerin açıkça suç ortağı haline getirmiştir." dedi.

Afganistan İslam Emirliği, dün BMGK'da üyelerin çoğunun mutabakata vardığı ateşkes kararının siyonist işgal rejiminin en büyük destekçisi ABD tarafından veto edilmesini kınayan bir açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, veto kararının; ABD'nin uluslararası kurumları kendi siyasi amaçları doğrultusunda araçsallaştırdığının bir göstergesi olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, "ABD'nin, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararlarını ve uluslararası fikir birliğini veto etmesini esef verici buluyoruz. Veto kararı, ABD'yi Gazze'de devam eden zulümlere açıkça suç ortağı haline getirmiştir." denildi.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ABD'nin Uluslararası İnsan Hakları Günü münasebetiyle Filistin'deki savaş suçlarının faillerini kınamak ve yaptırım uygulamak yerine; İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırım uygulamasının ABD'nin insan haklarını siyasi bir araç olarak kullandığı gerçeğini gözler önüne serdiğine dikkat çekildi.

"Siyonistlerin süregelen savaş suçlarına karşı ilkeli bir fikir birliği benimseyen, kalıcı ateşkes ve destek çağrısında bulunan BM üyesi devletlerin tutumunu takdir ediyoruz." denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Tüm insanlığın tek bir aktörün siyasi hedefleri tarafından rehin tutulması, mevcut dünya düzeninin adaletsiz doğasını göstermekte, insan hakları iddiasında bulunan kuruluşların zayıf olan güvenilirliğini yok etmekte ve adil bir uluslararası düzene olan ihtiyacı ortaya koymaktadır."

ABD, Cuma günü BM Güvenlik Konseyi'nin acil ateşkes talebini veto etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin öne sürdüğü karar taslağına 13 üye lehte oy verirken, İngiltere çekimser kaldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...