USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Bismil’de AK Parti’nin İftar Programına Yoğun Katılım

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında binlerce kişi bir araya geldi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı program, birlik ve beraberlik mesajlarıyla dikkat çekti.

Bismil’de AK Parti’nin İftar Programına Yoğun Katılım

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında binlerce kişi bir araya geldi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı program, birlik ve beraberlik mesajlarıyla dikkat çekti.

Bismil’de özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftara AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, İl Başkanı Ömer İler, MKYK Üyesi Ali Karakaş, önceki dönem milletvekili Ebubekir Bal, önceki dönem MKYK Üyesi Alaattin Parlak, önceki dönem il başkanları Av. Muhammed Şerif Aydın ve Mehmet Raşit Ocak, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ramazan Kardeşlik ve Dayanışmanın Ayıdır”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bismil İlçe Başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın, Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurgulayarak, “Bu mübarek ay, paylaşmanın ve kardeşliğin en yoğun şekilde yaşandığı müstesna bir dönemdir. Bugün burada aynı sofrada buluşarak bu manevi atmosferi hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan’ın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum” dedi. Özaydın, konuşmasında Gazze’de zor şartlar altında yaşayan Müslümanları da unutmadıklarını belirterek, “Dualarımız ve mücadelemiz onlarla birlikte olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Birlik ve Beraberlik İçinde Olmalıyız”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz ise konuşmasında İslam dünyasının zor zamanlardan geçtiğini belirterek, “Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Biz burada iftarımızı açarken, Gazze’de bombalar altında bir lokma ekmek bulamayan kardeşlerimizi dualarımızda unutmuyoruz” dedi.

“Bismil Her Zaman Yanımızda Oldu”

AK Parti İl Başkanı Ömer İler de programda yaptığı konuşmada, Bismil’in kendisi için özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bismil’in bende emeği var. Burada eğitim aldım, burada büyüdüm. Bu toprakların vefasına her zaman şahit oldum. Birlik ve beraberliğimizi Allah daim eylesin” dedi. Konuşmasında Filistin’de yaşanan zulme de dikkat çeken İler, “Ramazan ayında Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulmü unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. İftar programı, dualar ve toplu iftar sonrası sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ