USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Bismil'de Yöresel Yemekler Yeniden Hayat buluyor

Bismil Halk Eğitim Merkezi'nde yürütülen aşçılık kursunda, kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri öğrenip, her gün hazırladıkları yemekleri ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşarak Ramazan’da yardımlaşma duygusunu pekiştiriyor.

Bismil'de Yöresel Yemekler Yeniden Hayat buluyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen aşçılık kursunda kursiyerler, hem unutulmuş yöresel yemekleri öğreniyor hem de bu yemekleri ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşarak Ramazan’ın manevi havasını yaşıyorlar.

‘Hünerhane’ projesi kapsamında yürütülen kursa katılan 20 kursiyer, yöresel yemekleri öğrenerek hem mutfak becerilerini geliştiriyor hem de aldıkları belgelerle iş sahibi olma fırsatına kavuşuyor. Kursiyerler, yabani ot çorbası, yoğurtlu buğday çorbası, bulgurlu etli dolma, devsirme (kurutulmuş sebzeli yemek), sütlü un çorbası, çırçır pilavı ve zerde pilavı gibi unutulmuş geleneksel tarifleri öğreniyor.

Ramazan ayında yardımlaşma duygusunu pekiştirmek amacıyla kursiyerler, her gün hazırladıkları 4 çeşit yemeği hijyen koşullarına uygun şekilde paketleyip, ihtiyaç sahibi ailelerle birlikte iftar açıyorlar. Bu sayede hem yöresel yemeklerin yeniden hayat bulması sağlanıyor hem de toplumsal dayanışma destekleniyor.

Bismil Halk Eğitim Merkezi’nde yürütülen aşçılık kursu, hem yöresel yemeklerin yaşatılması hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ