DEDAŞ Dicle üniversitesinde iki laboratuvar açtı

DEDAŞ Dicle üniversitesinde iki laboratuvar açtı

Dicle Elektrik, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören elektrik ve elektronik bölümü öğrencilerinin yapay zekâ destekli tasarım ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine çalışmalar gerçekleştirebileceği bilgisayar ve dağıtım sistemleri laboratuvarları kurdu.

Dicle Elektrik tarafından Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde kurulan yaklaşık bir milyon TL'ye mal olan 2 laboratuvarın açılışı gerçekleşti. Açılışa DÜ Rektörü Mehmet Karakoç,ve Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas katıldı.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan açılış programında konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Dicle Elektrik olarak bölgede 6 ilde yaklaşık 6 milyon nüfusa hizmet vermekte olduklarını belirterek bölgenin hem sosyokültürel hem de coğrafik açıdan dağıtım anlamında en zorlu bölge olduğunu altını çizdi.

Dedas2

Arvas, “Sevgili öğrenciler hepiniz hoş geldiniz, biz Dicle Elektrik şirketi olarak 6 ilde yaklaşık 6 milyon vatandaşa hizmet veriyoruz. Enerji sektöründe istanbul bölgesinden sonra ikinci sıradayız. Bölgemizde sosyo-kültürel yapısı olarak bu hizmeti bu bölgede vermek gerçekten zor. Bizim için önemli iki unsur bulunmaktadır bir insan kaynağı ikincisi ise enerjidir. İnsan kaynağını kaliteli hale getirmek için Dicle Üniversitesi Mühendislik fakültesi ile her zaman iletişim halindeyiz. Mühendislik fakültemiz diğer üniversitelerin yanında çok iyi durumda. Gerçekleştirdiğimiz projelerde DÜ Rektörü Mehmet Karakoç bizden desteklerini esirgemedi. Verdiği destekleri için buradan Rektörümüze teşekür ediyorum “dedi.

Labaratuvarların açılışına katılan Dicle üniversitesi Rektörü Doç.Dr. Mehmet Karakoç,” Üniversitelerin temel unsurlarından biri eğitim öğretim faaliyetleri, araştırma, topluma katkı sürecidir. İlk günden beri bunları yerine getirmek isterken özellikle öğrencilerin hayata atılırken neler bekleyip beklemediğini iyi bilmesi gerekir. Bizim uygulamak istediğimiz 7+1 ve 3+1 uygulamasında son dönemin tamamını sahada geçirilmesidir. Bu özel sektör veya devlet kuruluşları olabilir. Bizim de bunu en iyi kullandığımız yerlerden bir tanesi Mühendislik fakültesidir” diye konuştu.

Dedas3

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında fakülte yönetiminin belirlediği alanda kurulan ve maliyeti 1 milyon TL olarak belirlenen yatırım içerisinde 25 adet masa üstü bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı ile elektrik iletim ve dağıtım sistemleri üzerine uygulamalı eğitimlerde kullanılacak laboratuvar yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...