Depremzede çocuklara psikososyal destek veriliyor

Depremzede çocuklara psikososyal destek veriliyor

Depremden ötürü Şırnak’ın Silopi ilçesine göç eden depremzede ailelerin çocuklarına psikolojik destek sağlanıyor.

Silopi Kaymakamlığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden dolayı Silopi’ye göç eden ailelerin barınma ve temel ihtiyaçlarının yarın sıra psikolojik destekte sağlıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezince ilçede 2 psikososyal destek merkezi kuruldu.

Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmama Hatip lisesi kız pansiyonuna yerleştirilen 75 aileye gönüllü psikolojik danışmanlar tarafından psikolojik ilk yardım sunuluyor.

60 gönüllünün yer aldığı eğitimlerde 75 ailenin 34 depremzede çocuğuna yaşadıkları travmaları unutturmak ve yaşanan olumsuz süreci atlatmaları için farklı eğitim programları uygulanıyor. Yaşanan süreçten etkilenen çocuklar, çeşitli etkinlikler ve oyunlar oynayarak yaşadıkları travmaların atlatmaları sağlanıyor. 

Depremden ötürü Silopi’ye göçlerin olduğunu ifade eden Uzman Psikolojik Danışman Ahmet Kutlu, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi ilçemize de göçler olmuş durumdadır. Göçler olduktan sonra ilçe kaymakamımızın hızlı reaksiyonu sonucu ve ilçe milli eğitim müdürümüzün destekleri ile şu an Silopi ilçemizde 2 tane psikososyal destek noktası oluşturmuş durumdayız. Psikososyal destek noktalarında gönüllü psikolojik uzman arkadaşlarımızın desteği ile eğitimlerimize başlamış durumdayız. Buradaki temel amacımız depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik ilk yardım desteğini sunmaktır. 60 psikolojik danışman arkadaşlarımızla eğitimlerimiz devam etmektedir. İlçemize göçler devam ettiği sürece bu destek noktalarımız arttırmaya devam edeceğiz.”dedi.

Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmama Hatip lisesi Müdürü Recep Burak Demirel, “10 Şubat itibari ile Kaymakamın talimatı ile okulumuz Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunda depremden etkilenen 75 ailemizi yurdumuza yerleştirmiş bulunmaktayız. İçlerinde 34 çocuğumuz var. Bu 34 çocuğumuza da ilçemizde görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizle ilçe Ram müdürlüğünün destekleri ile psikososyal destek çalışmalarını yürüttük. Buradan özellikle altını çizmek isterim. Biz her türlü zorluğu birlikte aşabilecek üstesinden gelebilecek bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bunu bir kez daha Silopi halkı olarak ortaya koyduk.” diye konuştu. (İLKHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...