Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Hemodiyaliz Ünitesi Açıldı

Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Hemodiyaliz Ünitesi Açıldı

Kronik böbrek yetmezliği olan hastalar, tedavilerini artık ikamet ettikleri ilçede alabilecekler.

Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olan 5 yataklı Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı.

Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmek zorunda olan hastalar, yeni açılan diyaliz ünitesi sayesinde ikamet ettikleri ilçede tedavilerini alma imkanına kavuştular.

Hemodiyaliz Ünitesi, Dicle Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçti ve burada 1 doktor, 3 hemşire ve 1 diyaliz teknikeri görev yapıyor. Ayrıca, diyetisyen ve psikolog da hastalara hizmet vermektedir. Hastaların ulaşımı ise hastane tarafından tahsis edilen araçlarla sağlanmaktadır.

Hemodiyaliz nedir?
Hemodiyaliz, böbrek yetmezliği olan insanlarda vücuttaki atık maddelerin ve aşırı suyun kan dolaşımından temizlenmesini sağlayan bir tıbbi tedavi yöntemidir. Bu tedavi, böbreklerin normal işlevlerini yerine getiremediği durumlarda kullanılır.

Hemodiyaliz, bir diyaliz makinesi aracılığıyla yapılır. Hastanın kanı bir dolaşım hattı vasıtasıyla makineye pompalanır. Makine içerisinde, kan özel bir zar aracılığıyla temizlenir. Bu zar, zararlı maddelerin (üre, kreatinin, potasyum, fosfat vb.) kanın dışındaki sıvıya geçişine izin verirken, yararlı maddelerin kan içinde kalmasını sağlar. Temizlenmiş kan daha sonra hastanın vücuduna geri verilir.

Hemodiyaliz genellikle haftada üç ila dört kez yapılır ve her bir seans birkaç saat sürer. Bu süreç, böbrek fonksiyonlarını düzenli olarak yerine getiremeyen kişilere hayat kurtarıcı bir tedavi sağlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...