Dicle ilçesinde görev yapan dört öğretmen, Elazığ’ın Palu ve Arıcak sınırlarında yer alan ve bölge halkı tarafından Qo Spî olarak da bilinen Akdağ’ın 2.620 metrelik zirvesine başarıyla ulaştı. Murat Arukan, Recep Alpboğa, Mehmet Aydemir ve Mehmet Alanko’dan oluşan ekip, zorlu doğa şartlarına rağmen yaklaşık 5,5 saatlik bir sürede çıkış ve inişi tamamlayarak önemli bir tırmanışı geride bıraktı.
Doğaya ve dağcılığa olan tutkularıyla bilinen Dicleli öğretmenler, bu tırmanışla hem fiziksel dayanıklılıklarını hem de doğa sevgilerini bir kez daha ortaya koydu. Grup üyeleri, tırmanış sırasında karşılaştıkları zorlu arazi koşullarına rağmen ekip ruhuyla hareket ederek zirveye ulaşmanın gururunu yaşadı.
Dicleli dağcılar, bu tür faaliyetlerin hem doğayla bağ kurmak hem de gençlere örnek olmak açısından önemli olduğunu vurgularken, bölgedeki dağcılık faaliyetlerinin artması gerektiğine de dikkat çekti.