Diyarbakır'da baharın müjdecisi olan badem ağaçları, bu yıl da çiçeklerini açtı ve ardından meyve vermeye başladı. Şehrin çeşitli bölgelerinde açan badem çiçekleri, doğal güzellikleriyle göz kamaştırırken, üreticiler de bu yılki badem hasadına hazırlanıyor.
Özellikle kayalık alanlarda yetişen ve bölgeye özgü olan bademler, bu yıl erken bir dönemde meyve vermeye başladı. Çiftçiler, her yıl olduğu gibi bademlerin olgunlaşmasıyla birlikte tezgahta yerini alan çağla (yeşil badem) ile tüketicilere taze ve sağlıklı bir alternatif sunuyor. Çağla, hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalı özellikleriyle dikkat çekiyor.
Bölgede badem üreticiliği yapan çiftçiler, bu yılki rekoltenin yüksek olmasını bekliyor. Çiftçiler, bademlerin erken olgunlaşmasının, ürünün pazara ulaşmasını hızlandıracağını ve tüketicilere daha taze ürünler sunma imkanı sağlayacağını belirtiyor.
Çağla, Diyarbakır halkı tarafından da oldukça rağbet görüyor. Vitamin ve mineral açısından zengin olan çağla, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren özellikleriyle de biliniyor. Baharın taze meyvesi olarak sofraları süsleyen çağla, her geçen gün daha fazla tüketici tarafından tercih ediliyor.