Diyarbakır’da AB Destekli Projeler Tanıtıldı

Diyarbakır’da AB Destekli Projeler Tanıtıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve TKDK iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Avrupa Birliği (AB) destekli projeler tanıtıldı. Etkinlikte, IPARD programı kapsamında desteklenen yerel projelerle, bölgedeki üretim kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılma hedefleri vurgulandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) AB Bilgi Merkezi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle, Avrupa Birliği (AB) destekli projelerin tanıtımı ve farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 12 19 At 12.22.16

Etkinlikte, Avrupa Birliği’nin IPARD programı kapsamında desteklenen projelerden ikisi basın mensuplarına ve ilgili kurum temsilcilerine tanıtıldı. AB destekli projelerin görünürlüğünü artırarak toplumun farklı kesimlerinin bu projelerden daha fazla faydalanmasını sağlamak hedeflenirken, aynı zamanda bölgedeki yerel ürünlerin kapasite artışı, markalaşma ve yeni pazarlara açılması gibi ekonomik katkılara da vurgu yapıldı.

Program çerçevesinde Diyarbakır’a gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Ramunas Janususkas, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş ve TKDK İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün ile bir araya gelerek, kentteki projeler hakkında bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulundu.

Janususkas, Diyarbakır’daki IPARD destekli fabrikaları da ziyaret etti. İlk olarak Hacı Levent'in Kadayıf Projesi kapsamında kurulan fabrikaya gidildi. Zekai Altunhan ve Murat Altunhan, tesisleri ve ürettikleri ürünler hakkında Janususkas’a bilgi verdi. Murat Altunhan, "Fabrikamız günde 100 ton tatlı üretme kapasitesine sahip. Ancak şu an 15-20 ton üretiyoruz. Pazar ağımızı genişletmemiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Sonrasında Beymir Et Entegre Tesisine gidildi. Tesisin işletme müdürü Nedim Soysal, tesisi tanıtarak, "Bu tesisimiz 5 yıldır faaliyette. Yüzde 70 oranında hibe ve kredilerle başladık. Hem kesim hem de işleme yapıyoruz. Ürünlerimizi büyük marketlere ve Milli Savunma Bakanlığı’na da satıyoruz. Kendi çiftliğimizde yetiştirdiğimiz hayvanların etlerini kullanıyoruz. Günlük 5 bin küçükbaş, 600 büyükbaş hayvan kesiyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...