Diyarbakır’da çay tüketimi üzerine uyarı! İşte detaylar

Diyarbakır’da çay tüketimi üzerine uyarı! İşte detaylar

Diyarbakır'da Prof. Dr. Hakan Çoksüer, gebelikte fazla çay tüketiminin anne ve bebek sağlığını nasıl tehdit ettiğini açıkladı. İşte çarpıcı detaylar ve öneriler!

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, çay tüketiminin gebeler ve bebekler üzerindeki olumsuz etkileri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Türkiye genelinde, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çay tüketiminin yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Çoksüer, aşırı çayın sağlık üzerindeki risklerini detaylarıyla anlattı.

Aşırı çay tüketimi demir eksikliği anemisine neden oluyor

Prof. Dr. Çoksüer, çayın içeriğindeki tanen maddesinin, vücutta demir emilimini azalttığını ve bunun gebelerde demir eksikliği anemisine yol açabileceğini söyledi. Demir eksikliğinin, hem annenin hem de bebeğin sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken Çoksüer, aşırı çayın ayrıca kafein oranını artırarak annelerde huzursuzluk, kaygı ve anksiyete gibi problemlere neden olabileceğini ifade etti.

Diyarbakır’da Çay Tüketimi Üzerine Uyarı! İşte Detaylar (1)-1

Bebeklerde gelişim sorunları ve düşük riski

Fazla çay tüketiminin gebelik sürecinde bebek üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirten Prof. Dr. Çoksüer, hipertansiyon, kalp çarpıntısı ve aşırı sıvı kaybının bu sorunların başında geldiğini söyledi. "Gebelikte aşırı çay tüketimi, bebeklerde gelişim geriliği, düşük riski, erken doğum ve anne karnında ölüm gibi ciddi sorunlara yol açabilir" diyen Çoksüer, bu tür problemlerin özellikle gebeliğin ilk üç ayında daha büyük bir risk taşıdığını ifade etti.

Diyarbakır’da Çay Tüketimi Üzerine Uyarı! İşte Detaylar (2)

Mide ve böbrek sorunlarını artırabilir

Çayın mide asidini artırarak gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına zemin hazırlayabileceğini kaydeden Çoksüer, ayrıca oksalat içeriği nedeniyle böbrek taşlarının artışına neden olabileceğini belirtti. Gebelerde sıkça karşılaşılan kabızlık probleminin de çay tüketimiyle artabileceğine dikkat çekti.

Diyarbakır’da Çay Tüketimi Üzerine Uyarı! İşte Detaylar (3)

Sıcak çay tüketimine dikkat

Sıcak çayın mide ve yemek borusu kanseri riskini artırdığını hatırlatan Çoksüer, "Bilimsel araştırmalar ışığında çayın ılık tüketilmesini öneriyoruz" dedi. Çayı açık şekilde ve içine limon ekleyerek tüketmenin demir emilimini artıracağını belirten Çoksüer, limonun içerdiği C vitamini sayesinde mide ve bağırsak sağlığına katkı sağladığını vurguladı.

Diyarbakır’da Çay Tüketimi Üzerine Uyarı! İşte Detaylar (4)

Günde 2 bardaktan fazla çay tüketmeyin

Gebelikte maksimum iki bardak çay tüketimi öneren Prof. Dr. Çoksüer, sağlıklı bir gebelik süreci için dengeli ve doğru beslenmenin önemine değindi. "Annenin sağlıksız beslenmesi, bebeğin sağlıksız gelişmesine yol açar. Çayın zararlarından korunmak için tüketimi mutlaka sınırlı tutulmalı" diye konuştu.

Prof. Dr. Hakan Çoksüer, gebelerin ve anne adaylarının çay tüketimi konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini, bu alışkanlığın hem anne hem de bebek sağlığı üzerinde hayati etkiler yaratabileceğini ifade etti.

Diyarbakır’da Çay Tüketimi Üzerine Uyarı! İşte Detaylar (5)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...