<div>Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da etli etsiz olmak üzere iki çeşidi bulunan çiğköfte yılın 12 ayı tüketilirken Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşın talebi daha da arttı.</div> <div>Ramazan aylarında çiğköftenin diğer günlere göre daha fazla satıldığını söyleyen çiğköfte satıcıları, çiğköftenin iftar sofralarına farklı bir lezzet kattığını, vatandaşların doyumluk değil de tadımlık aldığını ifade ettiler.</div> <div>İftar saatine yakın çiğköfte satıcılarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ise hem lezzeti hem damak tadı kıvamı ve iştah açan çiğköfteyi özellikle iftar sofralarında hiç eksik etmediklerini söyledi.</div> <div>İftar sofrasında olmazsa olmazlarının çiğköfte olduğunu belirten vatandaşlar "İftar sofrasında çiğköfteyi eksik etmiyoruz. Çiğköftenin hem yemesi kolay hem ağza güzel bir tat veriyor hem de iştah açıyor"diler.</div>