Diyarbakır'da Soğuk Baklava 6 Bin kişiye iş kapısı oldu

Diyarbakır'da Soğuk Baklava 6 Bin kişiye iş kapısı oldu

Diyarbakır’ın Tescilli Tatlısı Soğuk Baklava, 200 denemeyle kıvamına ulaşarak 6 Bin kişiye istihdam sağladı.

Diyarbakır’ın tescilli tatlısı olan "soğuk baklava", iki yıl süren yoğun Ar-Ge çalışmalarının ardından kıvamını tutturdu ve 6 bin kişiye iş kapısı oldu.

Hacıbaba Pastaneleri Ar-Ge ekibi tarafından 200 kez denenen soğuk baklava, sonunda mükemmel formülüne ulaşarak hem Türkiye’de hem de dünyada kabul edilen bir lezzet haline geldi. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 7-8 yıl önce başladıklarını belirterek, "Soğuk baklava sayesinde Türkiye’de 5-6 bin kişi istihdam edildi. Bunun yanı sıra farklı ürünlerimizle de sektöre katkı sağlıyoruz. 54 çeşit künefemiz, 60 çeşit baklavamız var. Soğuk baklava, dünya çapında tanınan bir tatlı haline geldi," dedi.

Soğuk baklavanın 200 kez denendiğini ve her defasında daha iyiye gitmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Elaldı, "Cumartesi günü tüm şubelerimizde olacak. Pazar günü ise tatlıyı deneyen müşterilerden geri dönüş alacağız. Bu geri dönüşler doğrultusunda, ürünümüzü daha da iyileştirerek piyasaya sunmayı hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Hacıbaba Pastaneleri, soğuk baklavanın yanı sıra tatlı çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. Yeni projelerle Türkiye'de ve dünyada daha fazla istihdam alanı yaratmayı hedefleyen firma, tatlı sektöründeki inovasyonlarını sürdürmeye devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...