D.Ü'de 2. Uluslararası Toplumdilbilim Araştırmaları Sempozyumu Başladı

D.Ü'de 2. Uluslararası Toplumdilbilim Araştırmaları Sempozyumu Başladı

Dicle Üniversitesi’nde 2. Uluslararası Toplum dil bilim Araştırmaları Sempozyumu başladı. 70 akademisyenin 50 bildiri sunacağı etkinlikte, dilin toplumsal dinamikleri ve sosyal etkileşimdeki rolü ele alınıyor.

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Toplumdilbilim Araştırmaları Sempozyumu, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılış programıyla başladı.

Açılışa, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Kamuran Eronat, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Kocaman, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu adına konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ece H. Nazlı, organizasyonun dil, kültür ve toplum üzerine çalışan akademisyenleri Diyarbakır’da bir araya getirdiğini belirterek, “Bu sempozyum ve kurduğumuz Toplumdilbilim Araştırmaları Ağı, akademik bilgi paylaşımını ve yeni işbirliklerini teşvik etmeyi amaçlıyor” dedi.

Öne Çıkan Sunumlar

Açılış konuşmalarının ardından Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli “Türkiye’de Yabancı Dil Eğitimi Kalitesinin Artırılması” başlıklı bir sunum yaptı. Lancaster Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jonathon Culpeper ise “Dilsel Nezaketsizlik” konulu konuşmasıyla ilgi topladı.

Yoğun Akademik Katılım

İki gün sürecek sempozyumda 70 akademisyen, 50 farklı bildiri sunacak. Etkinliğe yaklaşık 200 kişi katılacak ve akademik çalışmaların yanı sıra sosyal etkinliklere de yer verilecek.

Geniş Kapsamlı Konular Ele Alınıyor

Dilbilim, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, iletişim ve edebiyat gibi disiplinlerden araştırmacıları bir araya getiren sempozyumda şu konular masaya yatırılacak:

  • Dil ve kimlik
  • Dil değişkesi ve değişimi
  • İki dillilik ve çok dillilik
  • Dijital dil ve toplum
  • Dil politikası ve planlaması
  • Dil ve cinsiyet
  • Dil ve medya
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...