<div><span><span>İklim değişikliği ve okyanusların ısınması, insan hayatını tehdit edebilecek 'ölümcül et yiyen mikropların' sahil şeridine inmesine neden oluyor.</span></span></div> <div><span><span>Et yiyen bakterilerin kıyı sularında yayılması ve bu sularda, güzel havalarda bile insanları tehlikeli bir şekilde hasta edebilme özelliği endişelere yol açıyor.</span></span></div> <div><span><span>Çalışma, özellikle insanları enfekte etmesiyle ünlü bir tür olan Vibrio vulnificus'a işaret ediyor.</span></span></div> <div><span><span>Vibrio vulnificus, çiğ veya az pişmiş deniz ürünleri, özellikle istiridye yediğinde insanları hasta edebiliyor.</span></span></div> <div><span><span>Açık bir yaraya maruz kaldığında da hayatı tehdit eden nekrotizan fasiit (doku enfeksiyonu) de yapabiliyor.</span></span></div> <div><span><span>Meksika Körfezi'ndeki kıyı sularından ve Georgia ile Florida'nın Atlantik kıyılarından uzun süredir bilinen V. vulnificus , bu bölgelerde büyüyen bir tehdit oluşturuyor ve aynı zamanda daha kuzeyde yeni yaşam alanlarında yoğunlaşıyor.</span></span></div> <div><span><span>Çalışmaya göre, 30 yılı aşkın bir süre boyunca ABD Doğu Kıyısı boyunca V. vulnificus enfeksiyonlarının sayısı yılda 10'dan 80'e yükseldi; 2100 yılına kadar yılda 200'e ulaşma yolunda olabilir.</span></span></div> <div><span><span>ABD'nin Atlantik kıyısındaki Georgia'nın kuzeyinde nadiren bulunan bakteri, şimdi Philadelphia kadar kuzeyde görülebiliyor. <strong>(İLKHA)</strong></span></span></div> <div> </div>