GÜLÜŞ TASARIMI İLE SAĞLIKLA GÜLÜMSEYİN

GÜLÜŞ TASARIMI İLE SAĞLIKLA GÜLÜMSEYİN

Gülüş tasarımı ile amaç kişilerin ağız sağlığı korunup, iyileştirilerek gülümsemelerine estetik dokunuşlar yapmakdır. Gülüş tasarımı aynı zamanda gülüş estetiği olarak bilinmektedir.

BERAT ASLAN

Gülüş tasarımı yapılırken, öncelikli olarak detaylı bir şekilde ağız içi muayene gerçekleştirilmektedir. Bundan sonra röntgen analizi ve eklem muayenesi yapılmaktadır. Sonuç olarak ortaya çıkan sorunlar, Dt. Şilan Elbat tarafından çözüme kavuşturuluyor. 

Diyarbakır’da gülüş tasarımı arayışında olanlar için dikkat edilmesi gereken birçok şey vardır. Detaylı bir analiz bu işin temelidir. Diş çürükleri, diş eti problemleri, diş eti çekilmesi, diş eksikleri ve diş sıkma gibi sorunlar için ayrıntılı bir planlama yapılmaktadır.

Bir insana kazandırılan güzel ve estetik bir gülüş,aynı zamanda hayatına güzellik katmaktadır. Ruhumuzun dışa açılan kapısı olan gülümseyişimiz, gülüş estetiği ile her hastaya özel sanatsal bir hale bürünüyor. Gülüş Estetiği ile daha ışıltılı bu gülümseme sürecini Dt. Şilan Elbat ile konuştuk.

Neden Estetik Gülüş?

Günümüzde insanların neredeyse tamamı bembeyaz dişler ve kusursuz bir gülümsemenin hayalini kurmaktadır. İnsanların kişilikleri ve özgüvenleri üzerinde gülüşlerinin oldukça önemli bir etkisi vardır. İnsanlar her zaman doğuştan inci gibi diye tabir edilen dişlere sahip olmazlar. Kimi zaman dişlerdeki şekilsel bozukluklar, kimi zamansa leke ya da sararmalar göz alıcı bir gülümsemenin en büyük düşmanı olarak baş göstermektedir.

Özellikle son dönemlerde estetik diş hekimliğinin en popüler uygulaması Gülüş Tasarımı uygulaması olmuştur. Estetik Diş hekimliği  dişlerimizden başlayıp diş etlerimize varana kadar ağzımızdaki bütün kusurların görünümünü iyileştirmek için yapılan çalışmaların tamamını kapsamaktadır. 

Estetik Gülüş Tasarımı Nedir ?

Estetik diş hekimliği kapsamında gerçekleştirilen en popüler uygulamalardan biri olan gülüş tasarımı; dişlerle ağız ve yüz bölgesinin bir bütün olarak değerlendirildiği, estetik olarak birbirleriyle uyumlu hale getirilerek kişi için en ideal gülüşün elde edilmesini amaçlayan prosedürler bütünüdür. Gülüş tasarımı yapılırken hastanın dişleri tüm yüz bölgesiyle birlikte değerlendirilir. Kişilerin karakteristik özellikleri farklı olduğundan gülüş tasarımı kişi özelinde farklılık gösteren bir uygulamadır. Planlama yapılırken hastanın cinsiyeti, yaşı, yüz hatları ve beklentisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Estetik Gülüş Tasarımı Yapılırken Hangi Detaylara Dikkat Edilmesi Gerekir?

Hasta memnuniyeti ilk etap olarak görülebilir. Tedaviye başlamadan önce hasta ile görüşülür nelerden şikayetçi olduğu gülerken neden rahatsız olduğu dinlenilir. Buna göre plan yapılır, tedavi başlar. Gülüş tasarımı işlemini yaparken dudak yapısı, dişlerin boy uzunluğu, dişeti özellikleri ve dudak ve diş uyumuna dikkat edilir.

Gülüş Tasarımında Yüz Şekli Önemli Midir?

Elbette önemlidir. Dişler yüz ve gülüş ile bir bütündür. Bu bütünlüğün olması için diş yapısı ve yüz şeklinin ahenk içinde olması gerekir. Estetik bir gülüş elde etmek için cinsiyette önemlidir. Çünkü kadınlarda daha narin oval dişler yaparken, erkeklerde daha köşeli dişler yapılır.

Gülüş Tasarımında Hangi Ayrıcalıklı Tedaviler Yapılır?

1-)Bleaching(diş beyazlatma): Diş beyazlatma işlemleri oldukça büyük bir çoğunluk tarafından talep gören, çeşitli solüsyonların uygulanmasıyla diş renginin birkaç tona kadar açılmasını sağlayan uygulamaların genelini kapsar. Profesyonel diş beyazlatma işlemi dişlerdeki lekeleri ve renk bozulmalarını gidermek ve her bir dişin yüzeyini genel olarak derinlemesine temizlemek için yapılan bir tedavidir.

2-) Porselen Laminalar: Lamina Latince yaprak anlamına gelir. Dişlerin kesilmeden yalnızca ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilmesiyle uygulanan ve sağlam diş dokusunun minimum şekilde kaybedildiği tekniktir. Bu inceltilen bölgeye porselen diş laminalarının yapıştırılma uygulamasıdır.

3-)Zirkonyum kaplama, Herhangi bir alerjik özelliği olmamakla birlikte korozyona uğramadığı ve beyaz olması ile ışığı geçirgen özelliğe sahip bir madde olduğu için daha çok diş alanında kullanılmaktadır. diğer diş türlerine göre daha dayanıklı, ağızda metal tat bırakmaması, beyaz ve ışığı geçirgen özelliğine sahip olması ile daha fazla kendinden söz ettirmeye başlayan bir diş türüdür.

4-) E- max kaplama, diş kaplama malzemelerinde arasında en yeni olan ince malzeme türüdür. Hem daha ince olmasından dolayı kulanım kolaylığı sağlaması, hem de daha estetik olması yönleriyle  son dönemde tercih listemizde öne çıkmaktadrı

5-) Ortodontik teknikte ise porselen braketler uygulanılarak çapraşık diş yapısı tedavi edilir.

6-) İmplant tedavisinde ise eksik dişler tamamlanır. Dişe estetik bir görünüm kazandırılır.

Gülüş tasarımı hangi sorunları çözmektedir?

Gülüş tasarımı işlemleri görünüm düzeltmenin yanında aynı zamanda bazı sağlık sorunlarına da çözüm olmaktadır. Bu sorunların en başında dişlerin deformasyonu gelmektedir. Deforme olmuş dişler gülüş tasarımı sonrasında sağlıklı bir görünüme kavuşurlar. Yanlış hizalanmış dişler için de harika bir çözüm olarak kullanılmaktadır. Dişlerdeki şekil ve yapı bozuklukları tamamiyle ortadan kalkar.

Diş renginde yaşanan belirgin değişimlere de ek olarak diş etleri sağlığının düzeltilmesinde de önemli bir rol oynamaktadır.

Aynı zamanda bu tedaviyle birlikte kırık ya da çatlak dişler onarılır ve buna ek olarak eksik dişler de tamamlanmış olur

Tedavi Süresinin Zaman Dilimi Nedir?

Tedavi süresi hastanın diş şikayeti ağız yapısına göre tek gün içerisinde ya da 2-20 gün arasında değişiklik gösterebilir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...