<div><span><span>Vücudumuzun gün içinde kaybettiği mineralleri günde 2 şişe maden suyu içerek geri kazanmamız mümkün. </span></span><span><span>Ancak maden suyu tüketirken bu hatayı yapmamaya özen göstermek gerekiyor. Maden suyunu şişede tüketmek herhangi bir kabarcıklaşma meydana getirmiyor ancak bardağa boşalttığınızda oluşan köpürme yararlı gazların kaçmasına neden oluyor.</span></span></div> <div><span><span>Uzmanlar maden suyunun faydalı olabilmesi için tamamen hijyenik ve gıda standartları doğrultusunda özel üretilen cam şişelerinde tüketilmesini tavsiye ediyor. </span></span><span><span>Maden sularının içeriğinde sağlığımıza sağlık katan magnezyum yüksek oranda bulunuyor. </span></span><span><span>Magnezyum, kas ile sinirlerdeki elektrik uyarılarının iletilmesini sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor. Damar sertliği gibi hastalıklara neden olan magnezyum eksikliğini, maden suyu içerek gidermek mümkün. </span></span></div> <div><span><span>Maden suyunun bir diğer içeriği olan sodyum ise vücut sıvılarında en fazla bulunan elementtir ve vücuttaki sıvı dengesinin düzenlenmesini sağlar. </span></span><span><span>Asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınması da sodyumun en önemli görevlerindendir. Bikarbonat, mide hastalıklarına iyi gelir, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engeller. </span></span><span><span>Maden suyunda yer alan sülfat ise bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur. </span></span></div> <div><span><span>Maden suyu, böbrek taşlarının oluşumunu da engeller. </span></span><span><span>Ancak maden suyunu yemekten en az 1 saat sonra tüketmekte fayda var. Yemeğin hemen üzerinde içildiğinde mide asitlerinde dengesizliğe neden olabiliyor. </span></span></div>