<div>Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının olmazsa olmazları arasında bulunan halka tatlısı, sıcak yenilmesiyle birlikte damakları tatlandırıyor. Diyarbakır'da en çok tercih edilen tatlılardan biri olan halka tatlısı, bu yıl daha da fazla ilgi görüyor.</div> <div>Tatlı ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun talep gören halka tatlıları için ustalar, yoğun mesai harcıyor. Halka tatlısına olan rağbetin arttığını belirten 17 yıllık tatlı ustası Mesut Doğa, bu işi aşkla yaptığını ve halka tatlısının özellikle Ramazan ayında büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Mesut Doğa, geleneksel yöntemlerle ürettikleri tatlılarda şeker pancarı kullandıklarını ve fiyatlarını mümkün olduğunca uygun tuttuklarını dile getirdi.</div> <div></div> <div>Halka tatlısının hamurunu sıcak sıcak yoğurduklarını ve özel bir un kullandıklarını belirten Doğa, piyasada glikoz kullanımının arttığını ve bu durumun rahatsız edici olduğunu söyledi. Ancak kendilerinin ürünlerinde şeker pancarı kullandıklarını ve kaliteden ödün vermediklerini vurguladı. Ürün fiyatlarını her kesime hitap edebilecek şekilde tuttuklarını belirten Doğa, deprem ve Ramazan ayının etkisiyle fiyatlarını artırmadıklarını ve şu anda da zam yapmayı düşünmediklerini ifade etti. Önceliklerinin vatandaşların rahat bir şekilde tatlılarını tüketebilmeleri olduğunu belirten Doğa, halka ve tulumba tatlılarını 45-50 lira arasında sattıklarını söyledi.</div> <div></div>