<div><span><span>Bir kase yani 250 gram pişmiş balkabağında yüzde 90'ı sudan oluşur. 50 kalori bulunur. Ayrıca içerisinde 0,2 gram yağ, 2 gram protein,12 gram karbonhidrat,3 gram diyet lifi (posa) mevcuttur. Aynı zamanda multivitamin ve mineral deposu olan balkabağı günlük alınması gereken referans değerlerini baz alırsak; Günlük A vitamini gereksiniminin yüzde 245’ini, C vitamini gereksiniminin yüzde 19’unu, Potasyum gereksiniminin yüzde 16’sını, Bakır ve manganez mineralleri ile E ve B2 vitaminlerine olan gereksinimin yüzde 11’ini, Demir gereksiniminin yüzde 8’ini karşılayacak içeriğe sahiptir.</span></span></div> <div><span><span>Balkabağının faydaları ise şunlardır;</span></span></div> <h2><strong><span><span>Göz sağlığını korur ve güçlendirir</span></span></strong></h2> <div><span><span>içerdiği yoğun beta-karoten, vücutta A vitaminine dönüştürülerek göz için elzem bir vitamindir. Bu nedenle göz sağlığını ve özellikle de gözlerin düşük ışıkta net görebilme yeteneğini korumada balkabağının oldukça faydası olacaktır.</span></span></div> <h2><strong><span><span>Kanser riskini azaltır</span></span></strong></h2> <div><span><span>Balkabağı içerdiği provitaminler sayesinde oksidatif stresi azaltır. Bu da hastalığıa yol açan serbest radikalleri indirgeyip kanserden korunmanıza yardımcı olur.</span></span></div> <h2><strong><span><span>Mutluluk hormonunu yükseltir</span></span></strong></h2> <div><span><span>Çekirdeğinde mutluluk hormonu yani serotonin artıran triptofan aminoasiti bulunmaktadır. Düzenli tüketildiğinde mutluluk hormonunu yükselterek duygu durum bozukluğunuzu olumlu yönde etkiler.</span></span></div> <h2><strong><span><span>Bağışıklığı korur</span></span></strong></h2> <div><span><span>A, C ve E vitaminleri, folik asit ve demir mineralini içeren balkabağı antioksidant deposudur ve bu sayede hastalık oluşumunu engelleyen bir koruma kalkanıdır diyebiliriz.</span></span></div> <h2><strong><span><span>Kilo vermenizi kolaylaştırabilir</span></span></strong></h2> <div><span><span>Zayıflama durumunda kalorisi ve glisemik indexi düşük olması ile birlikte zayıflamanız için harika bir besindir. Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde gerekli besin ögelerini de vücudumuz karşılamış olacaktır.</span></span></div> <h2><strong><span><span>Cilt sağlığını iyileştirir</span></span></strong></h2> <div><span><span>Beta-karotenin bir özelliği ise güneşin zararlı ışınlarının vücutta ve deride yarattığı olumsuz etkileri de düzeltmesidir.</span></span></div> <h2><strong><span><span>Tansiyonu dengeler</span></span></strong></h2> <div><span><span>İçerdiği potasyum sebebiyle, sodyumun kan basıncındaki olumsuz etkilerini minimalize ederek tansiyonu düşürür veya regüle eder.</span></span></div> <h2><strong><span><span> Kalp sağlığını korur</span></span></strong></h2> <div><span><span>Kan basıncını düzenleyen balkabağı, kalbe giden oksijen miktarını otomatik olarak düzenler bu sayede kalp daha düzgün çalışır. </span></span></div>