<div>Diyarbakır'ın tescilli ürünü ve yöresel lezzeti olan Diyarbakır Kadayıfı, yeni yılın ilk günlerinde zamlandı. Kadayıfın kilogram fiyatına yüzde 15 artış yapılırken, bu zamla birlikte fıstıklı kadayıfın kilosu 800 TL’ye ulaştı.</div> <div></div> <h3><strong>Zam gerekçesi: Maliyet artışları</strong></h3> <div>Kadayıf üreticileri, işçi ücretlerindeki artış, fıstık, şeker ve diğer hammadde fiyatlarındaki yükselişin zam kararında etkili olduğunu belirtti. Yeni yılda asgari ücrete yapılan yüzde 30 oranındaki artış, üretim maliyetlerini artırdı ve bu da ürün fiyatlarına yansıdı.</div> <div></div> <h3><strong>Diyarbakır'da yeni fiyatlar ne durumda?</strong></h3> <div>Zamla birlikte Diyarbakır Kadayıfı’nın farklı çeşitlerinde şu fiyatlar uygulanmaya başlandı:</div> <strong>Fıstıklı Kadayıf</strong>: 800 TL <strong>Cevizli Kadayıf</strong>: 600 TL <strong>Parmak Kadayıf</strong>: 850 TL <h3><strong>Diyarbakır'da yıllık fiyat artışı yüzde 60’a ulaştı</strong></h3> <div>Kadayıf fiyatlarına son bir yılda yüzde 60 oranında zam yapıldı. Ocak 2023’te kilogramı 500 TL olan fıstıklı kadayıfın fiyatı, 2024 yılına 800 TL ile girdi. Üreticiler, kaliteli hammadde kullanımı ve artan maliyetler nedeniyle fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. </div>