FIRAT KARAHAN
Havaların serinlemesiyle birlikte sofralarda eksiltilmeyen, orta ve dar gelirli ailelerin tercih ettiği halka tatlı, vatandaşın vazgeçilmezi oluyor.
14 işçi çalışıyor
Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde 23 yıllık halka tatlı dükkanında meşhur olan Ahmet Alto,” Bizim Kalitemiz ustamızın yıllarını vermesi ve beraberinde ortaya koyduğu tat ’dan dolayı tercih edilmekteyiz. Çeşitlerimizin olmamasına rağmen sadece halka tatlı üreterek dükkanım da 14 işçi çalışıyor. Dışarıdan bakıldığında Küçük gelebilir ama 14 işçimizin aileleriyle birlikte yaklaşık 150 kişi bu tatlı dükkanından geçimini sağlıyor” dedi.
"Birinci sınıf malzeme kullanıyoruz"
Halka tatlı yıllardır tadını ve şeklini kaybetmeyen nadir tatlılardan birtanesi olduğunu da ifade eden Alto,” “Tatlıda ve hamur işinde kıvamı ve tadı tutturabilmek kadar, müşteriyi memnun etmek ve damağında tat bırakmak da önemlidir. İşte biz tam da bu nokta üzerinde yoğunlaşıyor ve müşterilerimizle olan bağımızı her defasında biraz daha güçlendiriyoruz. Çünkü kaliteyi önemsiyor, imal ettiğimiz tüm ürünlerde birinci sınıf malzeme kullanıyoruz. Biliyoruz ki, ticari kazanç elde etmek kadar, müşterilerimizin gönüllerini ve takdirlerini kazanmak da gerekiyor” diye konuştu.
“İşimi aşkla yapıyorum”
Halka tatlı yapıp sattığını ve bu işi aşkla yaptığının altını çizen Alto, “Bizi bilen bilir, şehrin her bölgesinden gelip bizim yaptığımız tatlıdan tadıyorlar. Müşterilerimizin memnuniyeti ustamızın kullandığı malzemelerden ve verdiği kıvamdan gelmektedir. Diyarbakır’da Şu an birçok tatlıcı halka tatlı yaparken maliyeti düşürmek için glikoz, hazır şerbet veya makarnalık un kullanıyor bu insan sağlığına zararlıdırç Kışın kan şekerinin düşmesinden ve sıcak çıkan bir tatlı olmasından dolayı daha çok tüketiliyor. Fakat çok bilinen ve herkesin rahatça tüketebildiği bir tatlı olduğundan yazın da sıcak olmasına rağmen vazgeçilmeyen bir lezzetidir. Yazın sıcaktan dolayı kıvamının tutması zor olan bir tatlıdır genelde bu halka tatlı işini yapan yerler kışın açık olur ama biz bu kıvamı tutturabildiğimiz için yazın da açıyoruz" şeklinde konuştu.