Abdullah Tuğrul, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda beslemek için aldığı küçükbaş hayvanları için keçiboynuzu toplamaya başladı. Kaldırım kenarındaki ağaçlardan topladığı keçiboynuzlarını çay gibi demleyerek sağlıklı kalmayı başaran Tuğrul, hayvanlarına da bu besini vererek daha kaliteli etler elde ettiklerini söylüyor.
“Hayvanlar keçiboynuzu yedikten sonra 1 ay içinde 4-5 kilo daha fazla et kazanıyor ve etlerinin daha güzel olduğunu fark ettik,” diyen Tuğrul, keçiboynuzunun yem yerine geçtiğini ve böylece hayvanlarının daha fazla verim sağladığını ifade etti.
Ağaçlardan keçiboynuzu toplarken, yaşlı bir adamın bu besinin çay gibi demlenerek içilmesini tavsiye etmesiyle birlikte Tuğrul, bu yöntemi de uygulamaya başladı. Mide rahatsızlıklarına, damar sağlığına ve erkeklere kuvvet verdiğini vurgulayan Tuğrul, “Keçiboynuzunu hem kendim için hem de hayvanlarım için kullanıyorum ve çok faydasını gördüm,” dedi.
Tuğrul’un keçiboynuzuna olan bu ilgisi, hem kendi sağlığını korumasına hem de hayvanlarını daha iyi beslemesine yardımcı oluyor. Diyarbakır’da doğal ve sağlıklı beslenme arayışında olanlar için Tuğrul'un deneyimi ilham verici bir örnek teşkil ediyor.