100 Yaban Hayvana Rehabilitasyon

Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, bu yıl 100'e yakın yaban hayvanını tedavi edip doğaya kazandırdı.

100 Yaban Hayvana Rehabilitasyon

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, bu yıl 100’e yakın yaban hayvanının tedavisini gerçekleştirip, büyük bir kısmını doğal yaşamlarına döndürdü. Van Gölü havzasının zengin yaban hayatı ile bilinen bölgesinde, annelerinden ayrılmış ya da yuvalarından erken ayrılmış yavru yaban hayvanları merkezde rehabilite ediliyor.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü havzasının yaban hayvanları açısından ne denli zengin olduğunu belirterek, yıl boyunca çeşitli türde yaban hayvanının merkezlerine geldiğini söyledi. Bahar aylarında özellikle yetim ve öksüz yavruların yoğun olarak getirildiğini vurgulayan Aslan, “Yaban hayvanlarına kreş hizmeti sunarak, bu yavruların doğaya uyum sağlamalarını sağlıyoruz. Kanatlılardan Kerkenez, Kulaklı Orman Baykuşu, Şahin, Akbaba, Kartal ve Kaya Kartalı; karasal olarak ise Ayı, Kurt ve Tilki yavruları gibi pek çok türde yaban hayvanı tedavi ediliyor” dedi.

Aslan, yavru yaban hayvanlarının merkezde farklı kategorilerde bakıldığını ve her türün beslenme ihtiyaçlarına göre özel çalışmalar yapıldığını açıkladı. “Bir ayı yavrusunun bakımı, kurt yavrusunun bakımı, kaya kartalı yavrusunun bakımı birbirinden farklıdır. Mevsim ilerledikçe, kreşten anasınıfına geçen bu yavrular, doğaya dönüş hazırlığı yapıyor” şeklinde konuştu.

Bu yıl, merkezlerine gelen 100’e yakın yetim ve öksüz yavrudan birçok Kulaklı Orman Baykuşu, Kerkenez ve Kaya Kartalı doğaya salındı. Son olarak, dağ keçisi yavrularının da doğaya dönmeleri için beslenme ve rehabilitasyon süreci tamamlandı. Prof. Dr. Aslan, “Amacımız, doğada yetim kalan bir yaban hayvanının kalmamasını sağlamak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER