Adana Karpuzu Diyarbakır Tezgahlarında Yerini Aldı

Nisan ayının gelişiyle birlikte, Adana’nın meşhur karpuzları Diyarbakır tezgahlarında satışa sunulmaya başladı.

Adana Karpuzu Diyarbakır Tezgahlarında Yerini Aldı

Nisan ayının gelişiyle birlikte, Adana’nın meşhur karpuzları Diyarbakır tezgahlarında satışa sunulmaya başladı. Özellikle sıcak havaların kendini hissettirmesiyle birlikte vatandaşlar, serinletici lezzetiyle bilinen Adana karpuzuna yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır’da 30 yıldır karpuz satıcılığı yapan Hacı Cinaklı, Adana karpuzunun sezonunun başlamasıyla birlikte satışlarına hız verdi. Deneyimli satıcı, karpuzun bu yıl hem kalitesinden hem de lezzetinden memnun olduğunu belirtti.

“Karpuz sezonu açıldı, vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana karpuzuna büyük ilgi gösteriyor. Karpuzlarımızı Adana’dan günlük olarak getiriyoruz. Taze ve lezzetli olması vatandaşların ilgisini artırıyor.” diyen Cinaklı, karpuz fiyatlarının bu yıl makul seviyelerde olduğunu ifade etti.

Hacı Cinaklı, 30 yıldır bu işi yaptığını ve artık Diyarbakırlıların damak tadını çok iyi bildiğini belirterek, “Yıllardır aynı işi yapıyorum, halkımızın ne istediğini biliyorum. Karpuz konusunda kaliteye önem veriyorum. Vatandaşlarımız da memnun kaldıkça bize olan güvenleri artıyor.” şeklinde konuştu.

Adana karpuzunun satışa sunulmasıyla birlikte, özellikle öğle saatlerinde tezgahların önünde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, yazın habercisi olarak gördükleri Adana karpuzunu sofralarına taşımak için sabırsızlanıyor