Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücrette yaşanabilecek değişikliklerin Temmuz ayında değerlendirilebileceğini belirtti.
Bir televizyon kanalında gündemi değerlendiren Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili soruları yanıtladı. 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin ihtiyaç halinde Temmuz ayında yeniden gözden geçirilebileceğini söyleyen Işıkhan, “Asgari ücrette ihtiyaç olursa biz hükümet olarak gerekli çalışmaları yaparız ve Temmuz ayında gerekli iyileştirmeyi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.
Bakan Işıkhan, ayrıca bazı belediyelerin SGK'ya olan borçlarına dair ortaya atılan iddialara da yanıt verdi. Özellikle, belediyelerin borçlarının 30 altın tonunda olduğu yönündeki açıklamalara karşı çıkan Işıkhan, bu bilgilerin doğru olmadığını belirtti. Güncel SGK borçlarının 167 milyar lira olduğunu ifade eden Işıkhan, bu tutarın yaklaşık 55 ton altına denk geldiğini söyledi. Bakan, borçların üçte birinin CHP'li belediyelere ait olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, tüm belediyelerin borçlarının yüzde 70'inin CHP'li belediyelere ait olduğunu açıkladı.
Işıkhan, 30 büyükşehir belediyesinin yalnızca 14’ünün CHP'li olduğunu ancak büyükşehir borçlarının yüzde 76’sının CHP'li belediyelere ait olduğunu söyledi. Ayrıca, belediyelerde çalışan işçi ve memurların SGK alacaklarının dörtte birinin belediyelere ait olduğunu belirten Bakan, “Kamuoyunu doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. CHP'li belediyeler borçlarını ödemek yerine sürekli olarak artırıyorlar” diye konuştu.
Bakan Işıkhan, SGK'nın bu borçlarla ilgili tüm belgelerinin ellerinde bulunduğunu da ekleyerek, “En borçlu kurum ve kuruluşlar arasında yine CHP'li belediyeler ön plana çıkıyor” dedi.