Toplantı, Batman İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde Batman Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Bitlis, Bingöl, Şırnak, Elazığ, Siirt, Mardin, illerin kamu ve özel hastane yönetici ve temsilcileri katıldı.
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Şenel Çizmeci sunum yaptı.
Daha sonra TÜSKA birim sorumluları Dr. Demet Gökmen Kavak, Uzman Canan Cengiz, Dr. Gülsen Koralay, Uzman Doktor Mehmet Emin Çelik sunum yaptı. Toplantı sonunda katılımcılara plaket verildi.
Konuşmasında Canpolat, "Bildiğiniz üzere sağlık bakanlığının sağlıkta dönüşümün en önemli ayaklarından biri kalite ve akreditasyon faaliyetlerinin ulusal düzeyde yaygınlaşması ve bu kapsamda TÜSEB gibi TÜSKA gibi kurumlar kurularak hizmet kalitesinin artırılması için hem akademik çalışma yapması hem de yurdumuzun en ücra köşesine kadar bu faaliyetlerin taşınmasında önemli bir misyon üstlenmektedir." dedi.
Kuruluş amacı sağlık bilim ve teknolojileri alanında ülkeye ve insanlığa hizmet etmek olduğunu belirten Canpolat, konuşmasına şöyle devam etti:
"Planlı ve sürdürülebilir kalkınmaya destek sağlamak olan bir Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının Akreditasyon ve Kalite faaliyetleri 2015 yılından bu yana hizmet vermektedir. Batman ili olarak bakanlığımızın bu faaliyetleri kamu ve özel sektörde desteklenmekte olup, sağlık turizminde de önemli bir yükü üstlenmektedir."
"Batman'da değer katacak sağlık çalışmaları yapmaktayız"
Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsünün; insan odaklı olmak, tarafsızlık, güvenilirlik, şeffaflık, sürdürülebilirlik, etik ve kültürel değerler ile inançlara saygılı olması gerektiğini belirten Canpolat, sağlıkta paydaş katılımını sağlamak ve değer katma ilkeleri doğrultusunda Batman'a sağlık hizmetleri yürütülmekte olduğunu ifade etti.
"Sağlık politikaları geliştirme hedefi için bir adım atmış bulunmaktayız"
Canpolat, "Bugün burada Bakanlığımızın 2024-2028 strateji planında yer alan sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını sürekli yükseltecek akreditasyon programları ve kalite iyileştirme sistemleri geliştirmek ve uygulamak, sağlık tesislerinin sağlık turizmi konusunda akreditasyonunu teşvik etmek ve kanıta dayalı sağlık politikaları geliştirme hedefi için bir adım atmış bulunmaktayız. İlimizde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör sağlık kurumları olarak mükemmeliyet merkezi sertifikasyon programlarını uygulamak hem ilimiz özelinde hem de ülkemizde sağlık hizmetlerinde kalite çıtasını yükseltmeyi hedeflemekteyiz." şeklinde konuştu.
"Akredite olan sağlık tesis sayısının artırılması gerekmektedir"
Sağlıkta hizmet sunum kalitesinin ve klinik kalitenin ölçülmesi hakkında değerlendirmede bulunan Canpolat, son olarak şunları söyledi: "Sağlık hizmetlerinde akreditasyon sisteminin geliştirilmesi ile hasta ve çalışan güvenliğini de sağlanacağından akreditasyon altyapısı geliştirilerek, akredite olan sağlık tesis sayısının artırılması gerekmektedir. Bu çerçevede Batman ili olarak bu faaliyetlerin devamı noktasında üstümüze düşen görevi yerine getirmeyi her zaman hedeflemekte ve uygulamaktayız."