Batman'da Diş Hekimliği Fakültesinde diş tedavisi hizmetine başlanıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ruhsatla Merkez Kampüste yer alan Diş Hekimliği Fakültesi binasının giriş katının diş tedavisi hizmeti verebilecek bir hale geldiğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yakın zamanda fakülte bünyesinde hasta bakmaya başlayacaklarını söyledi.

Batman'da Diş Hekimliği Fakültesinde diş tedavisi hizmetine başlanıyor

Bir TV programına katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin faaliyet ve projelerine dikkat çekti.

Batman Üniversitesinde yüzde 100 İngilizce eğitim veren lisans programının olduğunu hatırlatan Rektör Demir, "Öğrencilerimizin sadece Türkiye'de değil, yabancı dil problemlerini çözüp uluslararası şirketlerde de istihdam edilebilme, çalışmalarını ilerletebilme olanaklarına sahip olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Diş Hekimliği Fakültesinde diş tedavisi hizmetine başlanacak"

Batman Üniversitesinin 2021 yılının kasım ayından itibaren enerji alanında ihtisas Üniversitesi haline geldiğini ifade eden Rektör Demir, yakın zamanda açılan Diş Hekimliği Fakültesinin gelişimini sürdürerek Batman’da Sağlık Kampüsü için gerekli alt yapıyı kurma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bina yapım işinin halihazırda ihale sürecinde olduğunu hatırlatan Demir, "Sağlık Bakanlığımız tarafından dün itibariyle verilen ruhsat ile Merkez Kampüsümüzde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi binamızın giriş katı diş tedavisi hizmeti verebilecek bir hale geldi. Yakın zamanda Fakültemiz bünyesinde hasta bakmaya başlayacağız." dedi.

"Batman’ın bilişim şehri haline gelmesini istiyoruz"

Üniversitenin gelenekselleşen faaliyetlerinden bahseden Demir, yapay zekâ çalışmalarının yanı sıra metaverse ve blokkzincir gibi alanlarda sektör temsilcilerini ağırladıklarını ifade etti. Rektör Demir, enerji şehri olmanın yanı sıra Batman’ın bilişim şehri haline de getirilmesini istediklerini ifade etti.

Batman Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyetten sonra girdikleri sınavlarda başarılarını gözettiklerini anlatan Demir, öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdam imkânları hakkında ise "Sektör temsilcileri ile görüşüyoruz. Sektörün ihtiyaçları nelerdir, ne gibi kalifikasyonlar bekleniyor, ne gibi yetenek ve yeterlikler bekleniyor? Bu sorulara yönelik aldığımız geri dönüte göre Batman Üniversitesinde kendi yetki alanımızdaki ders müfredatlarını güncelledik. Ders içeriklerini iki sene sonra, dört sene sonrasına göre güncelleyerek sektör temsilcilerinin talep ettiği şekilde öğrencilerimizi mezun olma aşamasına getirdik. Bu sayede ciğerparelerimizin gelecek hazırlıklarını bugünden yapmalarının önünü açtık. Önlerindeki taşları ayıkladık ki evlatlarımız orada rahat bir şekilde kendilerinden emin adımlarla yürüyebilme imkânına kavuşsunlar." dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER