Diyarbakır’da 2007 yılında kurulan kırmızı et sektörünün köklü markalarından Boran Et 400 büyük baş besi çiftliği kapasiteli Türkiye’nin önde gelen metropol şehirlerine Haftada büyük baş hayvanlardan 20 ton, küçük baş havanlardan 15 ton et ihracatı yapıyor.
2016 yılında büyük bir gelişme yaşadığını belirten Boran Et Hay. AŞ, sahibi ve Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yıldız,” Ülke istihdamına katkı sağlamak, insan sağlığının değerini öne çıkarmak, sağlıklı nesiller için sağlıklı ve hijyenik olanı sunmak, kırmızı et ve et ürünlerinde en kaliteli hizmeti vererek sektörde lider olmak ve diğer kuruluşlara da bu noktada önder olmak amacımızdır” şeklinde konuştu.
“İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya ile çalışıyoruz”
Türkiyenin önde gelen metropol şehirlerine Haftada büyük baş hayvanlardan 20 ton, küçük baş havanlardan 15 ton et sattığını belirten Yıldız,” Kurumsal değer ve kalitemizden asla taviz vermeden inovatif çalışmalar ışığında her zaman müşterilerimize en iyisini sunmak ve canlı hayvan besiciliği noktasında ülke ihtiyaçlarının karşılanması bakımından, gerekli tedbirleri almak önemli kriterlerimiz arasındadır. En sağlıklı olanı en iyi şartlarda yetiştirmek devamında da kırmızı et ihtiyacımızı sağlarken ahlaki değerlerimizden ödün vermeden çalışmak şirketimizin önceliğidir” ifadelerini kullandı.
İnsanların tercih sebebi kalite ve hijyen olduğunu belirten Yıldız, “Her şeyden önce insan sağlığını önemsiyoruz. Kurbanlık hayvanlarımız ve piyasaya sunulan et ve et ürünlerimiz tamamen kendi üretimimiz olan yemlerle beslenir ve bu yüzden lezizdir. Hijyen şartlarına uygun kesimhanelerde usulünce kesim yapmaktayız, kaliteli ve güvenilir ürünler sunarak, et sektöründe yerimizi koruyoruz ”dedi.
“400 büyük baş besi çiftliğimiz var”
Kırmızı eti Diyarbakır’da 400 büyük baş besi çiftliğinde sağlıklı ve dengeli beslenen hayvanlardan elde ettiğini belirten Yıldız, “ Canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanları, modern tesislerimizde helal ve TSE belgeli kesimhanemizde işliyoruz. Kaliteli et üretimimizi desteklemek adına, soğuk hava depolarımızda ürünlerimizi muhafaza ediyor ve taze bir şekilde müşterilerimize ulaştırıyoruz. Sakatat işleme konusundaki uzmanlığımızla, her parça etin en iyi şekilde değerlendirildiği bir süreç sunuyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, yüksek hijyen standartlarına uygun bir şekilde üretim yapmaktayız. Ayrıca, helal sertifikalarımızla müşterilerimize helal gıda tüketimi konusunda güvence veriyorum” diye konuştu.
“Başarı kolay elde edilmiyor”
Son olarak konuşmasını sürdüren Yıldız, “Firmamız, sektöre duyduğu sorumlulukla, müşterilerine kaliteli, güvenilir ve sağlıklı ürünler sunma vizyonuyla hareket etmektedir. Et sektöründeki deneyimimiz ve uzman kadromuzla, müşteri taleplerini en üst düzeyde karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.