Dicle Üniversitesi'nden Sağlıkta Yapay Zeka

Prof. Dr. Recep Tekin'in yürütücülüğündeki "1501-TÜBİTAK Projesi", yapay zeka destekli non-invaziv testle fibrozis seviyesini belirlemeyi amaçlıyor. Batman Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen proje, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Dicle Üniversitesi'nden Sağlıkta Yapay Zeka

Dicle Üniversitesi, “1501-TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Recep Tekin’in yürütücülüğünde hazırlanan ve ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan proje, yapay zeka destekli non-invaziv bir test geliştirmeyi hedefliyor.

Projede, non-invaziv yani girişimsel olmayan yapay zeka yöntemlerinin kullanılmasıyla sağlık sistemlerinde önemli bir adım atılması planlanıyor. Açıklanabilir yapay zeka yöntemleri ile doktorların hasta başında geçirdiği zamanı azaltmak, teşhis ve tedavi süreçlerini hızlandırmak, böylelikle sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amaçlanıyor.

Proje, Batman Üniversitesi ile iş birliği içerisinde yürütülecek. Proje ekibinde, Batman Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Dr. Öğr. Üyesi Yasin Sönmez, Dicle Üniversitesi'nden ise Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Prof. Dr. Kemal Akkılıç, Prof. Dr. Özkan Adıgüzel, Prof. Dr. Feyyaz Durap ve Prof. Dr. Murat Aydemir gibi isimler araştırmacı olarak yer alıyor.

Bu önemli proje, Türkiye’de sağlık sistemine yapay zeka entegrasyonu konusunda öncülük ederek, doktorların iş yükünü azaltırken hastalara daha hızlı ve etkili çözümler sunmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER