Diyarbakır ciğerden vazgeçmiyor: İftar sahura kadar tüketiliyor

Diyarbakır’ın meşhur lezzeti ciğer kebabı, Ramazan ayında da yoğun ilgi görürken, ciğer kebabı, iftar saatinden sahura kadar sofraları süslemeye devam ediyor.

Diyarbakır ciğerden vazgeçmiyor: İftar sahura kadar tüketiliyor

Diyarbakır’ın meşhur lezzeti ciğer kebabı, Ramazan ayında da yoğun ilgi görüyor. Kentte günde üç öğün tüketilen ve tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabı, iftar saatinden sahura kadar sofraları süslemeye devam ediyor. Restoran ve lokantalarda büyük rağbet gören ciğer, aynı zamanda siparişlerle evlere de servis ediliyor.

İftar saatine saatler kala ustalar tarafından taze taze hazırlanan ciğer kebabı, iftar sofralarının en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor. Kentin birçok noktasında hizmet veren işletmelerde, Ramazan öncesi günlük tüketim hafta içi 650-700 kilo, hafta sonları ise 1 tonu bulurken, Ramazan ayında ise bu rakam 450-500 kilo civarında seyrediyor.

Ciğer ustası Onur Erdin, Ramazan ayında yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, “Burası Diyarbakır değil, Ciğerbakır. Çünkü ciğerimiz tescillidir, artık patentliyiz. İftara bir saat kala ciğerleri hazırlıyoruz ki daha taze ve vitaminli olsun. Eğer daha erken hazırlarsak lezzet kaybı yaşanabilir” dedi.

Erdin, Ramazan ayı boyunca iftardan sahura kadar yoğun çalıştıklarını vurgulayarak, sahurda da ciğer kebabının büyük ilgi gördüğünü söyledi. “Millet sahurda kahvaltı yapmıyor, ciğer tüketiyor. Ciğer anlatılmaz, yaşanır. Burası adeta ciğer hastanesi” ifadelerini kullandı.

Ciğer kebabının lezzetini tatmak için gelenler arasında Diyarbakırlılar kadar farklı şehirlerden misafirler de yer aldı. Kent sakini Sılanur Karagöz, “Bir Diyarbakırlı olarak günün her saatinde ciğer yiyebiliyorum. Bugün de iftar için ciğer tercih ettik” dedi.

Mardin’den gelen Faruk Kurtcebe ise Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyareti lezzetle taçlandırdıklarını belirterek, “Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır’ı gezdikten sonra bu özel atmosferde ciğerle iftarımızı açmak istedik” şeklinde konuştu. Ramazan ayında Diyarbakır’ın geleneksel tatları arasında başı çeken ciğer kebabı, yoğun talep görmeye devam ederken, hem yerel halk hem de ziyaretçiler için vazgeçilmez bir lezzet olmaya devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ