Diyarbakır’da Bayram Tatilinde Ciğer Tüketimi Tavan Yaptı mı? 50 Tonluk İddia!

Diyarbakır, Ramazan Bayramı tatilinde 50 ton ciğer satıldığı iddia ediliyor.

Diyarbakır’da Bayram Tatilinde Ciğer Tüketimi Tavan Yaptı mı? 50 Tonluk İddia!

Bayram tatili boyunca kent genelinde yaklaşık 50 ton ciğerin tüketildiği öğrenildi. Bu rakam, hem esnafın yüzünü güldürdü hem de kentin gastronomi turizmindeki yerini bir kez daha hatırlattı.

 

Kentin dört bir yanındaki ciğerciler sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği ciğercilerde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Özellikle Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki popüler mekânlarda ciğer bulmak adeta bayram sabahı şans işine dönüştü.

Ciğer ustaları, böylesi bir yoğunluğa nadir rastlandığını belirterek, “Normal günlerde bile yoğunluk yaşanıyor ama bayramda neredeyse nefes alamadık. Tezgâhlar boş kaldı, et yetiştiremedik,” dedi.

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Haşim Elkaan, ciğerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüz güldürdüğünü ifade ederek geçen yıl bayramda 24 ton ciğer satışı yapıldığını kaydetti. Elkan,  Bu yıl açıklanan 9 günlük tatil süresince 50 tona yakın bir ciğer tüketimi oldu. Bu da demektir ki ciğer yine Türkiye genelinde vazgeçilmez bir tat oldu. Bizi sevindiren ise memleketimize uğrayan yerli, yabancı turistler ciğerimizin tadına bakmadan gitmiyor. Demek ki Diyarbakır’ımızın ciğeri kendini kanıtlamış. Biz olaya ciğer olarak bakmıyoruz. Ciğerimiz her ne kadar tüketimi fazla olsa da, memlekete katma değeri de bir o derecede yüksektir."diye konuştu.