Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca gıda üretim işletmelerine yönelik denetimlerini artırdı. Gıda kontrol görevlileri, özellikle ekmek, unlu mamuller, tatlılar, pasta ve pide üretimi yapan işletmeleri titizlikle inceledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, denetimlerin, hijyen ve temizlik kurallarına uyumun yanı sıra, kullanılan aletlerin temizliği, kişisel hijyen, depolama ve muhafaza şartlarının da gözden geçirildiğini belirtti. Alan, gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin kalitesinin de detaylı bir şekilde denetlendiğini ifade etti. Ayrıca, denetimlerin, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde, işletmelere bilgilendirici ve iyileştirici bir yaklaşım sergileyerek yapıldığını vurguladı.
Ramazan ayında artan talebi göz önünde bulunduran İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle unlu mamuller, ekmek, pastacılık ürünleri, tatlılar, şekerleme, et ve süt ürünleri satan işletmeleri daha yoğun şekilde denetliyor. Müdür Alan, “Ramazan ayı boyunca iftar saatlerine yakın zamanlarda lokanta ve restoranlarda denetimler sıklaştırıldı. Ayrıca ‘Ramazan paketi’ adı altında satılan gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri ve etiket bilgileri de titizlikle kontrol ediliyor” dedi.
Denetimlerde, işletmelerin faaliyetlerinin yasal belgelerle uyumlu olup olmadığı da doğrulanıyor. Ramazan Bayramı öncesi, şekerleme ve çikolata üretimi yapan iş yerlerinde ürünlerin hijyen standartları, satış şartları ve içerikleri de denetimlerin kapsamına alındı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ve Ramazan Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerine devam edeceğini duyurdu.