Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala Diyarbakır’da tatlıcılarda yoğun mesai başladı. Özellikle tescilli kadayıfı ve soğuk baklavasıyla ünlü kentte, siparişlere yetişebilmek için büyük işletmeler üç vardiya sistemine geçti.
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, her bayram olduğu gibi bu yıl da yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirterek, Diyarbakır’ın gastronomi açısından önemli bir tatlı şehri olduğunu vurguladı. Bayram öncesi bu hareketliliğin katlanarak arttığını ifade eden Elaldı, üretimi yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
Türkiye Genelinden Yoğun Sipariş
Elaldı, Diyarbakır dışında İstanbul ve Batman’da da şubeleri bulunduğunu belirterek, "Türkiye genelinde büyük bir talep var. İstanbul’daki şubelerimizden Diyarbakır’a yoğun sipariş alıyoruz. Özellikle lotuslu soğuk baklava büyük ilgi görüyor. Bu nedenle üretimi üç vardiyaya çıkararak talepleri karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
Kaliteli Tatlı Uygun Fiyatla Satılıyor
Son dönemde artan baklava fiyatlarına rağmen uygun fiyat politikası uyguladıklarını dile getiren Elaldı, "Baklava fiyatlarının bin ile bin 500 lira arasında değiştiği bir dönemde, biz fıstıklı baklavayı halen 500-600 liraya satıyoruz. Kaliteden ödün vermeden en iyisini uygun fiyatla sunmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi ya da farklı malzemeler olmadığı konusunda da her türlü analize açığız" ifadelerini kullandı.
Merdiven Altı Üretime Dikkat
Tüketicilere merdiven altı üretim yapan işletmelere karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunan Elaldı, "Kalitesiz ve denetimsiz üretim yapan bazı işletmeler, tatlılarda çekirdek, bezelye gibi farklı malzemeler kullanarak düşük fiyatlarla satış yapıyor. Vatandaşlarımız, sağlıklı ve güvenilir ürün tüketmek için bilinen markaları tercih etmeli" diyerek uyarılarda bulundu.
Diyarbakır’da tatlı üreticileri, bayramda vatandaşların damaklarını en lezzetli tatlarla buluşturmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.