Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da etli etsiz olmak üzere iki çeşidi bulunan çiğköfte yılın 12 ayı tüketilirken Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşın talebi daha da arttı.
Ramazan aylarında çiğköftenin diğer günlere göre daha fazla satıldığını söyleyen çiğköfte satıcıları, çiğköftenin iftar sofralarına farklı bir lezzet kattığını, vatandaşların doyumluk değil de tadımlık aldığını ifade ettiler.
İftar saatine yakın çiğköfte satıcılarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ise hem lezzeti hem damak tadı kıvamı ve iştah açan çiğköfteyi özellikle iftar sofralarında hiç eksik etmediklerini söyledi.
İftar sofrasında olmazsa olmazlarının çiğköfte olduğunu belirten vatandaşlar "İftar sofrasında çiğköfteyi eksik etmiyoruz. Çiğköftenin hem yemesi kolay hem ağza güzel bir tat veriyor hem de iştah açıyor"diler.