Diyarbakır’da Üzümler Hasat Edildi, Pekmez Yapımına Başlandı

Diyarbakır’da bağlarda hasat edilen üzümler, geleneksel yöntemlerle pekmez yapımına dönüştürülüyor. Doğal ve katkısız pekmez, kış sofralarının vazgeçilmezi.

Diyarbakır’da Üzümler Hasat Edildi, Pekmez Yapımına Başlandı

Diyarbakır’da bağlarda yetişen üzümler, geleneksel yöntemlerle hasat edilerek pekmez yapımına dönüştürülmeye başlandı. Bölgenin verimli topraklarında yetişen üzümler, uzun ve zahmetli bir süreç sonunda pekmez haline getiriliyor. Diyarbakır’ın köylerinde büyük kazanlarda kaynatılan üzümlerden elde edilen pekmez, hem sofralarda hem de kış aylarında enerji kaynağı olarak tüketiliyor. Yöre halkı için hem kültürel hem de ekonomik bir değere sahip olan pekmez, doğal ve katkısız olmasıyla da dikkat çekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER