Diyarbakır’da bağlarda yetişen üzümler, geleneksel yöntemlerle hasat edilerek pekmez yapımına dönüştürülmeye başlandı. Bölgenin verimli topraklarında yetişen üzümler, uzun ve zahmetli bir süreç sonunda pekmez haline getiriliyor. Diyarbakır’ın köylerinde büyük kazanlarda kaynatılan üzümlerden elde edilen pekmez, hem sofralarda hem de kış aylarında enerji kaynağı olarak tüketiliyor. Yöre halkı için hem kültürel hem de ekonomik bir değere sahip olan pekmez, doğal ve katkısız olmasıyla da dikkat çekiyor.
Diyarbakır’da Üzümler Hasat Edildi, Pekmez Yapımına Başlandı
Diyarbakır’da bağlarda hasat edilen üzümler, geleneksel yöntemlerle pekmez yapımına dönüştürülüyor. Doğal ve katkısız pekmez, kış sofralarının vazgeçilmezi.
- 07-09-2024 15:57
- 19
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Gazzeliler, 471 gün sonra ilk kez bombardımansız bir sabaha uyandı
www.dikgazete.com
Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71
www.marmarisyenisayfa.com
Bursa'da 2 otomobil çarpıştı: 2’si ağır 4 yaralı
www.turkhaber.com
Kamyondan fırlayan lastiği motokurye yakaladı
www.kenthaber27.com
CHP Gençlik Kolları Başkanı Gözaltına Alındı
www.zeybekhaber.com
Minikler tekvando ile buluştu
www.duyantalya.com.tr
Gaziantep'te taziye evine silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı
www.hisartv.com.tr
MAÜ ‘den Masa başı Çalışanlara Fiziksel Destek
www.mardinsoz.com