Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki lisanslı depolara hizmet veren Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvarlarının faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, laboratuvar uygulamalarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
DTB Başkanı Engin Yeşil, toplantıda yaptığı konuşmada, Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvarı’nın 2019 yılında Diyarbakır’da kurulduğunu ve bugün kapasitesi toplamda 1 milyon 600 bin tonu aşan Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Van, Muş, Tunceli ve Elazığ’da bulunan 36 lisanslı depoya hizmet verdiğini belirtti. Yeşil, “Amacımız, hizmet verdiğimiz alanda şeffaf, tarafsız ve doğru hizmet sunarak bölgenin tarım sektörüne katkı sağlamaktır. 2025 yılında bu kaliteyi daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Sorunlar ve Çözümler Ele Alındı
Toplantıda, Yetkili Sınıflandırıcı Merkez Laboratuvarı Yöneticisi Gökhan Çeliker, 2024 yılı içinde laboratuvarlarda karşılaşılan sorunları ve bu sorunlara yönelik çözümleri anlattı. Çeliker, 2025 yılında yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.Eğitim programının bir diğer konuşmacısı Eğitim Bilimcisi Dr. İsmet Kaya ise “Sınırlar” konulu bir eğitim sunarak katılımcılara farkındalık kazandırdı.
Bölgenin Tarımına Katkı
DTB tarafından düzenlenen bu toplantı, bölgedeki tarımsal üretimin daha sağlıklı koşullarda sınıflandırılmasına ve depolanmasına olanak sağlayan laboratuvar hizmetlerinin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. DTB Başkanı Yeşil, gelecekte de hizmet kalitesini artırarak bölgeye katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.
Bölge ekonomisine ve tarım sektörüne ışık tutan bu tür etkinlikler, lisanslı depolama sistemine olan güveni artırarak üreticiler ve sektör temsilcileri arasında köprü görevi görüyor.