5-9 Nisan 2025 tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Mardinli sporcu Muhammed Mustafa Adıyaman, Yıldızlı erkek kategorisinde Türkiye 2.'si olarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonada Mardin Atıcılık Takımı, 17 sporcu ile katılım gösterdi.
Şampiyona, Erdemli ilçesindeki Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan Olimpik Atıcılık Kompleksi'nde gerçekleştirildi. 27 ilden 408 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, büyük, genç ve yıldız kategorilerinde 10 metre tüfek atışları yapıldı. Son gün yapılan yarışmalarda, Mardinli milli sporcu Muhammed Mustafa Adıyaman, Yıldızlı erkek kategorisinde ikinci olarak Mardin'e büyük gurur yaşattı.
Mardin Atıcılık Takımı, şampiyonada büyük başarılar elde etti. Elif Berfin Altun, Büyük Kadınlar kategorisinde birinci olarak yeni Türkiye rekoru kırarken, Yıldız Kadınlar kategorisinde Ecrin İzla Altun birinci, Zenan Arven Yılmaz ise ikinci oldu. Yıldız Erkekler kategorisinde ise Muhammed Mustafa Adıyaman ikinci, Gökbey Deniz Şen ise üçüncü olarak dereceye girdi. Yıldız Erkekler B kategorisinde de Muhammed Doğan birinci, Muhammed Enes Ateş ise üçüncü olarak başarılı performans sergiledi.
Dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını, Türkiye Atıcılık Federasyonu yöneticileri takdim etti. Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dereceye giren sporcuları tebrik etti. Birlik, "Mardin Atıcılık Takımımız, Mersin'de büyük bir başarı elde etti. Yarışmada dereceye giren tüm sporcularımızı gösterdikleri üstün başarıdan dolayı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.
Bu başarılı sonuçlar, Mardin'in spor alanındaki yükselen potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.