Narin cinayetine ilişkin flaş gelişme: Cinayeti kim işledi?

Enes Güran'ın İnternet Kayıtları Ortaya Çıktı: Avukatı Paylaştı, Cinayet Saatlerine Dikkat Çekti.

Narin cinayetine ilişkin flaş gelişme: Cinayeti kim işledi?

Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos 2024 günü hunharca öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Davada "iştirak halinde çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ağabey Enes Güran’a ait internet ve telefon hareketleri ortaya çıktı.

Enes Güran’ın avukatı Mahir Akbilek tarafından hazırlanan rapor, sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı. Raporda, cinayet günü olan 21 Ağustos 2024 tarihine ait dijital hareketlilik detayları yer aldı. Özellikle Instagram üzerindeki kullanımın analiz edildiği raporda, Enes’in cinayet saatlerindeki davranışları mercek altına alındı.

“Uykudan uyanma saati ile telefon kayıtları örtüşüyor”

Avukat Akbilek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Enes’in saat 15.00 sularında kanepede uzanarak uyumaya başladığı, ardından Kerem isimli kişinin aramasıyla uyanıp telefona cevap verdiği görülmektedir. Hemen akabinde Hediye ile selamlaşıp üzerini toparladıktan sonra köye doğru evden ayrıldığı beyanı, cihaz kayıtlarıyla uyum göstermektedir.”

Enes’in kardeşi küçük Eren'in de verdiği ifadede, “Ağabeyim uyuyordu, telefonunu aradım ama bulamadım,” şeklinde konuştuğunu hatırlatan avukat Akbilek, saat 15.44’e kadar telefonda herhangi bir kullanım izine rastlanmadığını, ancak cihazın kapalı olmadığının GPRS verileriyle anlaşıldığını belirtti.

Instagram kullanımına dikkat çekildi

Raporda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, saat 16.00’dan sonra Enes Güran’ın Instagram platformu üzerindeki aktifliğiydi. Parmak hareketleriyle çok sayıda hikaye görüntülediği tespit edilen Enes’in, bu hareketliliğinin olası bir suçlunun panik veya suç gizleme davranışıyla örtüşmediği belirtildi.

Akbilek, söz konusu dijital izlerin, “kardeşini öldürmüş biri değil, trajediden habersiz bir gencin günlük uğraşları” izlenimi verdiğini savundu.

Aileden üç kişi müebbet aldı

Tavşantepe’yi sarsan cinayette, Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Salim Güran, "çocuğu iştirak halinde öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. Küçük kızın cesedini Eğertutmaz Deresi’ne gömen Nevzat Bahtiyar ise, "delilleri yok etme ve gizleme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.