’Pastırma sıcağı’ pastırmaya lezzet veriyor
’Pastırma sıcağı’ pastırmaya lezzet veriyor
- 31-10-2022 10:01
- 31-10-2022 09:52
- 4
Pastırma ve sucuğu ile meşhur Kayseri’de, et, tuz ve çemen ile yapılan pastırma üretimine aralıksız devam ediliyor. Ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar süren güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan “pastırma yazı”nda fabrikaların damlarına kurutulan pastırmalar, zorlu yapım aşamasının ardından sofralarda yerini alıyor.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve firma sahibi Yunus Karaca, “Pastırmanın üretimi zorlu bir aşamadır. Et olarak alıyoruz ve pastırma olana kadar 1 ay zaman geçiyor. Hızlandırılmış bir şekilde yapılmıyor. Pastırma üretimi zahmetli bir iştir. “Bugün eti alayım, yarın pastırma çıksın” diye bir şey yok. 1 ay içerisinde tezgahlara geliyor. Güneş altında kuruyan pastırma daha lezzetli olur. Doğal güneşte kuruyor ve kendisine geliyor. Doğal olarak çemenleniyor. Her şey doğal olduğu için daha kezzetli oluyor. Vatandaşlarımızın da taze pastırma almalarını öneririm. Beklemiş pastırma almasınlar. Pastırmanın lezzetin buradadır” şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Yolbulan Metal’de işçilerin grevi 211 gündür devam ediyor
www.kenthaber27.com
Olay yerinden kaçan şüpheliler kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı
www.turkhaber.com
Samsung'un Galaxy Unpacked Etkinliğinde Yaptığı Tüm Duyurular
www.idrak34.com
Bolu'daki otel faciasında çaresiz kalan bir kişi kucağındaki bebeğini atmaya çalıştı
www.haberyenisoz.com
Yemek yapmayan karısını komalık etti!
www.zeybekhaber.com
Hırsızlık suçundan 11 yıl 13 ay hapis cezası bulunan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı
www.marmarisyenisayfa.com